Ykkösen kauteen valmistautuva KTP pelaa tiistaina harjoitusottelun toista kotkalaisseuraa Peli-Karhuja vastaan. Ottelussa KTP:n kokoonpanossa on mukana kotkalaislähtöinen Johannes Laaksonen, joka edustaa tällä hetkellä norjalaista Sandnes Ulfia.

Kymen Sanomat uutisoi Laaksosen pelaamisesta maanantaina. Otsikossa unelmoitiin jo Laaksosen paluusta KTP:n riveihin. Laaksonen kuitenkin toppuuttelee siirron mahdollisuutta. Laaksosella on voimassa oleva sopimus Norjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Sandnes Ulfin kanssa. Sopimus on päättymässä joulukuussa 2020.

– Minulla on sopimus voimassa Norjassa. Sain seuralta luvan matkustaa Suomeen, kun koronavirus alkoi tykittää kunnolla ympäri maailman ja jalkapallo pysähtyi Norjassakin, Laaksonen kertoi Kymen Sanomille.

Syy siihen, miksi Laaksonen on Suomessa, löytyy perheestä.

– Minulla on lapsi Kotkassa, joten en viitsinyt jäädä Norjaan pyörittelemään peukaloita, Laaksonen avasi.

Laaksonen kertoi, että hänellä saattaa olla pikainen paluu Norjaan. Eliteserien käynnistyy kesäkuussa, ja jos se sujuu ongelmitta, voidaan Norjan 1. divisioona käynnistää heinäkuussa.

KTP:stä myönnetään suoraan, että Laaksonen olisi enemmän kuin tervetullut takaisin kasvattiseuraansa.

– Totta kai meitä kiinnostaa tuon tasoinen kotkalaislähtöinen pelaaja. Ongelmana on vain se, että meillä ei ole rahaa, KTP:n puheenjohtajan tehtäviä hoitava Jukka Mustonen totesi.

Laaksonen on pelannut Veikkausliigassa 141 ottelua SJK:n paidassa. Lisäksi mieheltä löytyy Ykkösestä 111 ottelua. Laaksonen siirtyi Norjaan tammikuussa 2019 kahden vuoden sopimuksella. Laaksosen palkintokaapista löytyy Veikkausliigan ja Suomen Cupin kultamitalit.