Neymar on ollut pitkän kaavan kautta Brasiliassa viettämässä koronakriisiaikaa, kun Ranskan Ligue 1 -kausikin keskeytettiin. Neymarin seuraava virallinen peli lienee vasta elokuussa PSG:n Mestarien liiga -kauden jatkuessa.

Nyt brasilialaismediassa puhutaan Neymarista tämän äitiin ja hänen miesystäväänsä liittyvän skandaalin yhteydessä. Brasilian poliisi tutkii kotitapaturmaa, joka tapahtui Neymarin äidin Nadine Gonçalvesin ja tämän miesystävän Tiago Ramosin yhteisessä kodissa. Neymarin ”appiukko” Tiago Ramos sai riidan päätteeksi syviä haavoja käsivarteensa, ja vietti yön sairaalassa.

Tapaus sattui viime tiistaina, mutta viranomaiset tiedottivat siitä vasta sunnuntaina. Poliisi tutkii tapauksessa epäiltyä rikosta, ja pariskunnan molempia osapuolia pyydettiin lauantaina poliisiasemalle lausuntoa antamaan.

Gonçalves ja Ramos olivat eronneet muutaman viikon ajaksi, mutta he palasivat äskettäin takaisin saman katon alle. Pari puhui poliisille riidanjälkeisestä ”kotitapaturmasta”. Tiago Ramosin vammat syntyivät, kun hän löi nyrkillään muutamaan kertaan yhtä asunnon ikkunoista.

Neymarin lehdistöedustajat kertoivat medialle molempien riidan osapuolten voivan hyvin ja palanneen takaisin sosiaaliseen eristykseensä. Brasilian koronavirustilanne on edelleen hyvin vakava, ja koko Saõ Paulon osavaltiossa on voimassa tiukat koronavirustarjoitukset. Brasiliassa on vahvistettu noin 673 000 COVID-19-tartuntaa. Kuolleita on noin 36 000.

Tiistaisen riidan hetkellä pariskunnan naapurit soittivat paikalle poliisit Neymarin äidin asunnosta kantautuneiden huutojen takia. Poliisien lisäksi paikalle saapui ambulanssi. 23-vuotias Tiago Ramos – Neymaria nuorempi mies siis – kävi sairaalassa ompeluttamassa haavojaan, ja vietti siellä yön.

Tapauksen jälkeen sosiaalisessa mediassa on kiertänyt äänitallenne, jossa Neymarin väitetään keskustelevan ystäviensä kanssa tapauksesta. Neymar nimittää appeaan pilkkasanalla viadinho, suomeksi ”pieni peura”, joka on homoseksuaalisesta käytetty pilkkanimitys. Yksi Neymarin ystävistä sanoo tallenteella, että jos Ramos olisi hänen äitinsä kanssa yhdessä, hän ”tappaisi miehen”.

Neymar ei ole vahvistanut eikä kiistänyt äänitteen aitoutta.

Ramos on 30 vuotta naisystäväänsä nuorempi. Hänellä on Espanjasta taustaa perheväkivallasta. Oikeus langetti hänelle lähestymiskiellon sen jälkeen, kun hänen entinen naisystävänsä, 44-vuotias Rita Cumplido nosti syytteen. Ramos pelasi tuolloin jalkapalloa Guareñassa, Espanjan viidennellä sarjatasolla.

Kun Ramosin ja Neymarin äidin suhde tuli julkisuuteen, useat miehet kertoivat julkisesti olleensa Ramosin kanssa sukupuoliyhteydessä.

Neymarin nimi nousi Brasiliassa julkisuuteen myös toisessa oudossa yhteydessä, sillä hänen nimellään oli menestyksekkäästi haettu Brasilian valtiolta korona-avustusta. Tukea myönnettiin 118 dollaria.

[readmore from=Neymar]

Brasilialaislähteiden mukaan tunnistamaton henkilö käytti Neymarin henkilötietoja ja onnistui saamaan niiden avulla 600 realin eli 118 Yhdysvaltain dollarin avustuksen, joka on tarkoitettu vähäosaisille ja työttömille henkilöille. Summa on kuitenkin nyt jäädytetty ”uudelleenarviointia” varten.

Neymar on kiistänyt jyrkästi, että hänellä olisi tapauksen kanssa mitään tekemistä. Brasiliassa on raportoitu RPP:n mukaan 160 000 petoksesta korona-avustuksia koskien.

Lähteet: Sport ja RPP