Norwichin entinen hyökkääjä Dean Ashton toivoo Huuhkajien kärkimiehen Teemu Pukin nousevan kauden ratkaisuhetkillä takaisin omalle tasolleen.

Pukki, 30, on Norwichin tämän kauden tehokkain pelaaja 11 maalillaan. Hän siirtyi Kanarialintuihin kaksi vuotta sitten tanskalaisesta Brøndby ja voitti viime kaudella Mestaruussarjan maalipörssin 29 osumallaan Norwichin noustessa Englannin pääsarjatasolle. Pukki valittiin Mestaruussarjan parhaaksi pelaajaksi sekä Norwichin vuoden pelaajaksi.

Norwichissa 46 ottelua pelanneelta ja 18 maalia tehneeltä Ashtonilta, 36, kysyttiin Radio Timesin haastattelussa, kuka Norwichin pelaajista on ollut pettymys ja kenellä on vielä todistettavaa.

– Sanoisin, että Teemu Pukki. Hän oli aluksi loistava, hänellä on ollut hyvä kausi. Mutta veikkaan hänestä tuntuvan, että hän on hukannut paljon paikkoja, varsinkin kauden keskimmäisellä kolmanneksella.

[readmore from=Pukki-Teemu]

– Hän katsoo vielä taaksepäin ja ajattelee, että ”Olisin voinut hyödyntää muutaman paikan enemmän”.

– Ja hänestä tuntuu vielä, että hän haluaa vielä kunnolla todistaa, kuinka hyvä hän oli kauden alussa.

Ashton uskoo, että Norwichilla on yhä pieni sauma säilyttää paikkansa Valioliigassa. Norwich on sarjassa vihoviimeisenä, kuuden pisteen päässä putoamisviivasta, ja sillä on enää yhdeksän ottelua jäljellä.

– Olemme ennenkin nähneet joukkueita tässä tilanteessa. Välillä vain tarvitaan jotain hassua, tulos tai maali, jota ei ehkä ansaitse tai jotain sellaista. Olemme nähneet sen ennenkin. Niin voi käydä.

– Ja heidän on toivottava, että he aloittavat kauden [koronatauon jälkeen] hyvin, koska jos he häviävät ensimmäisen pelinsä Southamptonille, niin uskon, että heidän itseluottamuksensa laskee, ja silloin siitä tulee vaikeaa.

– Minä todella uskon, että se ensimmäinen ottelu ratkaisee, säilyvätkö he sarjassa vai eivät. Minä todella uskon siihen. Se on minusta niin tärkeä asia.