Veikkausliigan kauteen 2020 valmistautuva TPS tiedotti keskiviikkona tilinpäätöksestään. TPS:n taustayhtiö FC TPS Turku Oy teki viime tilikaudella yli 300 000 euron tappiot.

Lopullinen summa oli TPS:n tiedotteen mukaan 329 611,24 euroa. Taloudellisesti liigapaikka maksoi TPS:lle valtavan kovan hinnan, mutta hallituksen puheenjohtaja Jouko Peräahon mukaan tähän oli seurassa varauduttu.

– Se oli tiedossa, että Ykkösen kaudesta 2019 tulee taloudellisesti erittäin haasteellinen, varsinkin kun tavoitteenamme oli palata välittömästi Veikkausliigaan. Onnistuimme tavoitteessamme, mutta se vaati myös ylimääräisiä taloudellisia panostuksia. Toimitusjohtaja Jarmo Kähkönen tuki yhtiötä viime vuonna taloudellisesti ja pääsimme aloittamaan tämän uuden tilikauden puhtaalta pöydältä, Peräaho sanoi seuran nettisivuilla.

Kähkönen jäi tehtävästään sivuun huhtikuun lopulla. Peräahon kommenteista päätellen seuran on kiittäminen Kähköstä työpanoksensa lisäksi myös taloudellisesta tuestaan.

Koronapandemian taloudellisia vaikutuksia on vielä vaikea ennustaa, mutta merkittäviä ne tulee olemaan myös TPS:n kohdalla. Peräaho sanoi suoraan, että tavoitteiden saavuttamiseksi seura tarvitsee entistä enemmän turkulaisen elinkeinoelämän tukea.

– Mennyt kevät on ollut epävarmaa ja haastavaa aikaa myös kaikille urheiluseuroille, mutta meidän tavoitteemme ei ole muuttunut, haluamme vakiinnuttaa paikkamme Veikkausliigassa. Tarvitsemme sen tavoitteen täyttymiseksi myös entistä enemmän paikallisen elinkeinoelämän tukea, Peräaho kertoi.

Samalla TPS valitsi myös uuden hallituksensa, jonka jäseniksi valittiin nykyinen puheenjohtaja Jouko Peräaho sekä Ari Aho, Harri Ekebom, Aimo Moisander, Tommi Suominen ja Niklas Österlund. Uusina jäseninä hallituukseen liittyvät Anssi Kiviranta sekä Mika Vesa.

Janne Kytölä jatkaa yhä seuran väliaikaisena toimitusjohtajana.