Onko sensaatiomestari Leicesteristä Valioliigan suureksi? – ”Monen britin kakkossuosikki”

© Kuva: Getty Images

Valioliigaa pelataan läpi juhannuksen. Lauantaina nähdään neljä ottelua. Päivä alkaa Watfordin ja Leicesterin kohtaamisella. Watford taistelee säilymisestä, kun taas Leicester pyrkii pitämään paikkansa neljän parhaan joukossa.

Leicester on ollut yksi kauden positiivisimmista yllätyksistä. Viaplayn asiantuntija Keith Armstrong pohtii Suplan Week of Football -podcastissa sitä, voisiko Leicesteristä tulla pysyvästi Valioliigan suurseura.

– Se ei olisi yllätys. Ongelma on se, että he ovat vielä pikkuseura. Stadion vetää 30 000 katsojaa, ja kun he menestyvät, niin isommat seurat haluavat ostaa heidän parhaat pelaajansa. Esimerkiksi Riyad Mahrez ja N’Golo Kante lähtivät pois. Se on heille aina haaste pienempänä seurana, Armstrong sanoo.

Manageri on paitsi elvyttänyt oman uransa Leicesterissä Liverpool-potkujen jälkeen, myös pitänyt yllä ”Kettujen” positiivista imagoa.

– Kun Brendan Rodgers on mennyt sinne, niin ympäristö on äärimmäisen positiivinen. Hän on saanut asioita menemään eteenpäin. Meidän täytyy muistaa, että mestaruuden voittaminen Liverpoolissa oli todella pienestä kiinni, kun hän oli siellä. Tuntuu siltä, että he tekevät asioita oikein, ”Keke” sanoo.

– Monilla briteillä on omat suosikkiseurat, mutta jokin pikkuseura kakkossuosikkina, ja Leicester on monille tällainen. He saavat positiivista mainetta sitä kautta.

Watford-Leicester nähdään V Sport Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa lauantaina kello 14.20. Lähetys käynnistää kanavan neljän suoran valioliigaottelun putken.