Teemu Pukki ja Norwich jatkavat säilymistaistelua Valioliigassa – ”Enemmän kuin ihme tarvitaan!”

© Kuva: Getty Images

Teemu Pukin Norwich lähtee koronatauon jälkeen jatkamaan taistelua Valioliigassa säilymisestä liigan jumbosijalta. Matkaa viivan päälle on kuusi pistettä ja jäljellä on yhdeksän ottelua. Viivan alla olevista joukkueista Aston Villa otti pisteen Sheffield Unitedilta, mikä lisää Norwichin haastetta.

Urakka on Viaplayn asiantuntija Keith Armstrongin mukaan liian kova.

– Enemmän kuin ihme tarvitaan! En näe, että kolme joukkuetta voisi epäonnistua aivan täydellisesti, jotta Norwich pääsisi niiden yläpuolelle. Norwich ei voita kuin kaksi-kolme peliä. Pitää silti muistaa, että Norwich on pärjännyt ihan hyvin kotona. Tulossa on Southampton ja Everton ja joukkueita, joilla on ollut ongelmia: Brighton, West Ham ja Burnley, hän sanoo Suplan Week of Football -podcastissa.

Ehdoton edellytys säilymiselle olisi näiden ”kuuden pisteen otteluiden” voittaminen. Samalla hyökkäyspäässä katseet kohdistuvat Pukkiin.

– Norwichin pitäisi toimia puolustuksessa huomattavasti paremmin kuin tällä hetkellä. Teemun on löydettävä vire, joka hänellä oli aiemmin tällä kaudella. Hän on ollut kuusi-seitsemän peliä ilman maalia. Nyt hän tulee tauon jälkeen tuoreena ja raikkaana takaisin, ja se on ollut yleensä hyvä hänen kaltaiselleen pelaajalle. Fiilis on kuin alkukaudella.

– Hän on tehnyt 11 maalia ja se on hyvä määrä sellaisessa joukkueessa, joka on tehnyt vain 25 maalia yhteensä ja on ihmisten silmissä pomminvarma putoaja. Toivomme, että he säilyisivät, mutta todennäköisyys sille, että kolme joukkuetta epäonnistuu ja Norwich pystyy voittamaan 6-7 peliä yhdeksästä: en näe sitä, ”Keke” linjaa.

Norwich-Southampton nähdään perjantaina suorana lähetyksenä V Sport Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa kello 19.50.