JJK:n myynti- ja markkinointijohtaja Joni Vesalainen antaa kovaa kritiikkiä Veikkausliigan talousrakenteille. Vesalaisen kova palaute Twitterissä viittaa KuPS:n mestaruuskauteen, jolloin kuopiolaiset tekivät miljoonatappiot.

– Jos JJK nousee joskus tulevaisuudessa Ykköseen, niin ylemmäksi ei kannata pyrkiä, jos Veikkausliigaa pelataan nykymuodolla, Vesalainen twiittaa.

Aiempaa uutisointia KuPS:n miljoonatappioista Vesalainen kommentoi toteamalla, että Veikkausliiga on taloudellisesti sairas sarja.

Miljoonatappioista huolimatta mestaruus kuitenkin tuo myös rahaa KuPS:n kassaan. Kuopiolaiset saavat Euroopan jalkapalloliitolta UEFA:lta 360 000 euron mestaruusbonuksen sekä noin 250 000 jokaiselta europelikierrokselta, joita KuPS:lle on luvassa vähintään kaksi.

Yksiosaisten otteluiden kotijoukkue arvotaan, joten vielä ei ole varmaa, pelataanko Suomessa yhtäkään europeliä tänä kesänä. Tämänhetkisen tiedon mukaan ottelut pelataan joka tapauksessa ilman yleisöä (LUE LISÄÄ).

– Lippu- ja myyntituloja menetämme europeleissä, sanoo KuPS:n toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen Savon Sanomille.

– Pääsemme yhteistyökumppanimyynnissä suunnilleen samaan kuin viime vuona. Ilman koronaa olisimme tietysti mestaruuden jälkeen päässeet paljon parempaan. Kausikortteja on myyty 1 300 eli saman verran kuin viime vuonna. Viimeisen kuukauden noin 500 kausikortin myynti menetettiin, kun kauden alku peruttiin koronan takia.