La Liga-pomo Javier Tebas jatkaa sanasotaa urheilun oikeustuomioistuimen CAS:n päätöstä vastaan. CAS vapautti Manchester Cityn Mestarien liiga -pannasta, mitä Espanjan jalkapallopomo ole purematta niellyt.

Tebas ei ottanut europelikiellon kumoamispäätöstä hyvin vastaan. Tebas kritisoi CAS:n päätöstä avoimesti.

City-manageri Pep Guardiolalta ei herunut ymmärrystä Tebasille.

– Hän on melkoinen tapaus, hänen täytyy olla todella kateellinen. Hän on uskomattoman hyvä lakiasioissa, ehkä kysymme häneltä neuvoa seuraavan kerran.

Tebas on jälleen vastannut Guardiolan puolusteluihin ja jatkaa CAS:n syyttämistä.

– Manchester City ei pelaa ensi kaudella Mestarien liigaa siksi, että he olisivat tehneet asioita hyvin, vaan koska CAS on tehnyt asioita väärin. CAS jopa sakotti heitä 10 miljoonalla eurolla, mikä ei tullut tyhjästä, Tebas lataa ESPN:lle.

– Olen lukenut lehdistä, että sakot johtuivat siitä, ettei City tehnyt yhteistyötä UEFA:n kanssa. Miksi? Onko City piilotellut dokumentteja? Haluaisin nähdä loppulausunnon, mikäli se minulle suodaan.

Tebas toteaa myös, ettei CAS:n lopullista päätöslauselmaa PSG:n tutkinnasta ole vieläkään tuotu päivänvaloon. Tebas on sitä mieltä, ettei CAS ole tehtäviensä tasalla.

– Kaikki tietävät mitä City tekee! Kun he saivat alkuperäisen tuomion, kukaan Euroopan jalkapallossa mukana oleva ei yllättynyt, päinvastoin.

– Kaikki tietävät, että he yrittävät uhmata FFP:tä. CAS on kuollut, Tebas julistaa.

Hänen mielestään CAS:n toiminta ei ole tarpeeksi läpinäkyvää. Haastattelussa hän antaa piikkiä myös PSG:n suuntaan.

– Neymar ei ole enää Espanjassa, koska hänet vietiin toiseen valtion omistamaan seuraan barbaarisen suuresta rahakasasta.

– City ostaa pelaajia öljyllä, kaikki tietävät sen, joka ikinen jalkapallossa mukana oleva. Se on jatkunut jo vuosien ajan.