Valioliigassa kiehuu Cityn europelipäätöksen seurauksena – päävalmentajat ovat kiivaassa sanasodassa: ”Koputtakaa oveen älkääkä kuiskutelko!”

© Kuva: Getty Images

Manchester Cityn europelikiellon kumoaminen on ollut alkuviikon kovin puheenaihe jalkapallomaailmassa.

UEFA antoi alun perin Citylle kahden vuoden pannan eurokentille, mutta urheilun oikeustuomioistuin CAS kumosi UEFA:n päätöksen manchesterilaisseuran valitettua sanktiosta.

Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola oli helpottunut, kun Mestarien liigan paikka heltisi ensi kaudelle. City on jo varmistanut paikkansa UEFA:n lippulaivaturnaukseen.

City on kuitenkin lynkattu kovin sanoin jalkapallopiireissä. UEFA tutki seuran rikkoneen talouden reilun pelin sääntöjä, mutta CAS ei löytänyt asiasta pitäviä todisteita. Moni närkästyi CAS:n päätöksestä. Guardiola ihmetteli reaktiota.

− Muiden pitäisi pyytää meiltä anteeksi. Meillä on oikeus puolustaa itseämme silloin, kun koemme, että meitä on kohdeltu väärin. Kolme (CAS:n) tuomaria sanoi näin, Guardiola puhisi.

Mestarien liigan hallitsevan voittajan ja Valioliigan tämän kauden mestaruuden varmistaneen Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp oli yksi CAS:n päätöksen kritisoijista.

− Minusta eilinen ei ollut hyvä päivä jalkapallolle. Talouden reilun pelin sääntö on hyvä keksintö kilpailun suojelemiseksi, Klopp sanoi.

Guardiola vastasi Kloppin näkemykseen myöhemmin.

− Se oli hyvä päivä jalkapallolle, koska pelaamme samoilla säännöillä kuin muutkin eurooppalaiset seurat.

Tottenhamin manageri José Mourinho ei ymmärtänyt sitä, että City sai silti kymmenen miljoonan euron sakot, jotka sen piti maksaa UEFA:lle.

− Se on joka tapauksessa häpeällinen ratkaisu. Jos Manchester City ei ole syyllinen mihinkään, jonkun pahaisen miljoonan rangaistus on häpeällinen. Jos on syytön, ei silloin kuulu tulla rangaistuksia, Mourinho mietti.

Ja kun City sai sakot, Mourinho koki, että City on syyllinen.

− Toisin päin käännettynä syyllisenä ei pitäisi saada pelata. Päätös on häpeällinen, kaikin puolin katastrofi, Mourinho latasi.

Guardiola vastasi Cityn muilta seuroilta saamaan kritiikkiin tulisesti.

− Tiedän, ettei muista suurseuroista kuten Liverpoolista, Unitedista ja Arsenalista tunnu mukavalta, että pääsemme mukaan. Hyväksykää se, me olemme pelanneet hyvin ja haluamme olla mukana.

Jupakan ympärillä lauotut kommentit ennakoivat tulikivenkatkuisia kohtaamisia tulevaisuutta ajatellen.

− Jos olette eri mieltä, koputtakaa puheenjohtajamme tai toimitusjohtajamme oveen, älkääkö vain kuiskutelko, Guardiola hiillosti.

CAS:n tekemä päätös on aiheuttanut pettymystä ulkomaita myöten. La Ligan puheenjohtaja Javier Tebasin mielestä ratkaisu oli väärä.

Guardiolalta ei herunut ymmärrystä Tebasillekaan.

− Hän on melkoinen tapaus, hänen täytyy olla todella kateellinen. Hän on uskomattoman hyvä lakiasioissa, ehkä kysymme häneltä neuvoa seuraavan kerran.

Lähde: ESPN


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.