Legendan paluu – näin somessa reagoitiin Jonatan Johanssonin TPS-pestiin: ”Tainio sai kilpailijan”

© Kuva: Juha Tamminen

Turun Palloseura valtasi huomion sosiaalisessa mediassa perjantaina, kun se ilmoitti ensin antaneensa potkut päävalmentajalleen Tommi Pikkaraiselle ja sen jälkeen ilmoitti Jonatan Johanssonin palkkauksesta. Twitterissä Johanssonin paluu otettiin innolla vastaan.

TPS pestasi uudeksi päävalmentajakseen siis Jonatan Johanssonin, jolle sorvattiin heti 2+1-vuotinen sopimus. Johansson on työskennellyt aiemmin muun muassa Huuhkajien ja skotlantilaisen Rangersin apuvalmentajana. Viimeksi Johansson toimi Greenock Mortonin päävalmentajana, mutta työsuhde päättyi yllättäen keväällä 2019.

Johansson on PIF:n kasvatti, mutta siirtyi jo nuorena TPS-paitaan, josta tie vei maailmalle. Johansson myös lopetti pelaajauransa TPS:ssä kauteen 2010. Sen jälkeen Johansson aloitti valmennustyöt TPS:n junioreissa vuonna 2012.

Maajoukkuelegendan paluu Veikkausliigaan on ollut eittämättä iso uutinen Suomessa. Siitä kertoi jo se, että TPS:n nettisivut kaatuivat julkistuksen jälkeen hetkellisesti. Twitterissä Johanssonin palkkaus sai odotetusti positiivisen vastaanoton, vaikkakin miehen valmennusfilosofia on vielä monelle täysi mysteeri.

Teemu Tainio sai kovan kilpailijan, mitä tulee liigakauden mielenkiintoisin päävalmentaja -kategoriaan. Minun nähdäkseni melkolailla paras mahdollinen rekry, jonka TPS tähän hetkeen kykeni tekemään. Eikä pelkästään kentän sisäpuolisten asioiden takia, Ruudulle Veikkausliigaa selostava Mikko Aaltonen kommentoi.

– Mielenkiintoinen haku ja yllättävän pitkällä sopimuksella. Mortonissa homma ei oikein toiminut ja sen jälkeen ei olekaan tainnut missään valmentaa, joten saapuminen Suomeen on jopa loogista, Turun Sanomien urheilutoimittaja Harri Ahola kiteytti.

– Jonatan Johansson on kiintoista valinta TPS:n uudeksi päävalmentajaksi, mutta toisaalta hänen meriittinsä Skotlannin kentillä eivät ole kovin kummoiset. Olisiko ollut turvallisempaa houkutella esimerkiksi Simo Valakari hätiin? Ehkä eivät saaneet euroja kasaan riittävästi? MTV Urheilun toimittaja Timo Innanen pohti.

– Tintti Johanssonin valmennusfilosofiasta ei mitään tietoa. Peliuran ja sen tuoman kokemuksen tietävät kaikki. Polku valmentajaksi vaikuttaa päältäpäin lupaavalta: valmentanut 8 vuotta, ollut junnuvalmentajana, kakkosvalmentajana, ja vastuuvalmentaja, Palloseuraa itsekin urallaan edustanut Jesse Saarinen kirjoitti.

Myös kannattajissa Johanssonin paluu herätti vähintäänkin innostusta.

– Tintti Johansson. Mielenkiintoinen haku. Tietää mihin tulee, muttei ole kuitenkaan umpiummehtunut saunakaveri, TPS-kannattajien äänitorvena tunnettu Dani Saarinen totesi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.