Suomea nuorten maajoukkueissa edustanut laitahyökkääjä Timo Stavitski siirtyy ranskalaisesta SM Caenista hollantilaiseen MVV Maastrichtiin vuoden lainasopimuksella.

Stavitski, 21, siirtyi Caeniin tammikuussa 2018 Rovaniemen Palloseurasta ja sai heti ensimmäisellä kaudellaan Ranskassa vastuuta 11 ottelussa. Lisäksi hän avasi maalitilinsä ulkomailla Ranskan cupin kolmannella kierroksella Metziä vastaan.

Viimeiset pari vuotta ovat olleet Stavitskille vaikeita. Kesällä 2018 hän lähti lainalle kroatialaiseen NK Osijekiin, jossa hän jäi vähäiselle vastuulle. Stavitski palasi Osijekista viime vuoden helmikuussa ja siirtyi takaisin RoPS:n riveihin lainasopimuksella.

Hänellä oli Suomeen palatessaan alaraajavamma, joka oli etukäteen kaikkien osapuolten tiedossa. Stavitski ei kuitenkaan toipunut vammastaan odotetulla tavalla, joten hän palasi Ranskaan ennen kuin ehti pelata RoPS:ssa peliäkään. Ensimmäinen nivusleikkaus meni pieleen, joten hänet piti operoida uudestaan. Lopulta Stavitskilta meni koko viime vuosi sivu suun, eikä häntä näkynyt kentällä myöskään tänä keväänä.

Caen kertoi viime kuussa, että Stavitski on mukana joukkueen harjoitusvahvuudessa treenien jatkuessa koronatauon jälkeen, mutta tulevalla kaudella hän pelaa Ranskan Ligue 2:n sijasta Hollannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Maastrichtin kanssa. Stavitskin ja Caenin sopimus jatkuu vielä kesään 2022 asti.

Maastricht oli päättyneellä kaudella Eerste Divisiessä 15. sijalla, kun Hollannin jalkapallokausi jouduttiin lopettamaan ennenaikaisesti koronaviruspandemian takia.

Viime kaudella Maastrichtiä edusti lainasopimuksella Zulte Waregemin suomalainen keskikenttäpelaaja Urho Nissilä, joka pelaa tämän vuoden lainalla entisessä joukkueessaan Kuopion Palloseurassa.

MVV Maastricht

@mvvmaastricht
📝| MVV Maastricht huurt Timo Stavitski

Stavitski (21) is de eerste nieuweling in de selectie van Darije Kalezic. De aanvaller speelde eerder voor clubs in zijn vaderland, vertrok vervolgens naar Frankrijk waar hij voor Caen debuteerde in de Ligue 1.