Ciro Immobile voittaa hyvin suurella todennäköisyydellä Euroopan Kultaisen kengän, eli eurooppalaisten pääsarjojen parhaan maalintekijän palkinnon.

Huippuiskussa tälläkin kaudella ollut italialaiskärki on viimeistellyt peräti 35 maalia Serie A:ssa. Immobile ohitti edellisessä ottelussaan Robert Lewandowskin, joka iski Bayern Münchenille 34 maalia päättyneellä sarjakaudella.

Immobile on maalin päässä Serie A:n maaliennätyksestä. Gonzalo Higuaínilla on hallussaan Serie A:n historian maaliennätys, kun argentiinalainen viimeisteli peräti 36 maalia kaudella 2015-16.

Juventuksen Cristiano Ronaldolla on vielä hyvin pieni ja teoreettinen mahdollisuus nousta maalintekijöiden ykköspaikalle, mutta se vaatii jo pientä ihmettä.

Ronaldo on viimeistellyt tällä kaudella Serie A:ssa 31 maalia. Serie A:ta on jäljellä yksi kierros, joten Ronaldon olisi osuttava jopa neljästi viikonlopun AS Roma -ottelussa päästäkseen tasoihin Immobilen kanssa.

Ronaldo jäi keskiviikkona maaleitta, kun Cagliari voitti Juventuksen maalein 2-0. Koronatauon jälkeen huippuvireessä ollut Giovanni Simeone onnistui maalinteossa. Simeone on tehnyt tällä sarjakaudella 12 maalia.