Lyonin päävalmentaja Rudi Garcia on tällä hetkellä juhlittu sankari.

Garcian ryhmä selviytyi Mestarien liigan tiukasta alkulohkosta nipin napin jatkoon ja sai neljännesvälierissä vastaansa yhdeksän Italian mestaruutta putkeen voittaneen Juventuksen. Les Gones ylsi Juventusta vastaan yhteismaalein 2-2-tasapeliin ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon vierasmaalisäännön turvin.

Puolivälieriin arpa toi Lyonin vastustajaksi Englannin kenttiä viime vuosina dominoineen Manchester Cityn. Lyon lähti toiselle kierrokselle peräkkäin altavastaajana, mutta järjesteli jälleen jättiyllätyksen kaatamalla Cityn lauantaina 3-1.

Välierässä Lyonia odottaa sen toistaiseksi suurin haaste, kun se kohtaa Bayern Münchenin. Saksan jättiseura voitti omassa puolivälierässään Barcelonan murskalukemin 8-2. Toisessa semifinaalissa pelaavat RB Leipzig ja Paris Saint-Germain.

Garcia oli ylpeä omistaan ja itsestään voitettuaan ”taktisen taistelun” hänen ja Cityn managerin Pep Guardiolan välillä.

– Olen ylpeä joukoistani ja ylpeä pelaajistani. Me uskoimme itseemme ja siihen, että voimme saavuttaa tämän voiton, kommentoi Garcia RMC Sportille.

– Päästimme vain yhden maalin, ja siitä kuuluu kiitos joukkuehengellemme.

Garcian kelpasi hymyillä päätösvihellyksen jälkeen. Kuva: Getty Images

– Pepiltä voi odottaa mitä vain. Me tiesimme, että hän saattaa keksiä jotain meidän horjuttamiseksi, mutta me voimme sanoa voittaneemme taktisen taistelun.

– Päätavoitteemme oli päästä neljännesvälieriin, ja sen me saavutimme. Jos jatkamme samalla asenteella, voimme saada jotain aikaiseksi Bayernia vastaan.

Lyonin puheenjohtaja Jean-Michel Aulas kiitteli vuolaasti Garciaa ja joukkueen pelaajia.

– Tämä on valtava saavutus. Hienosti tehty Rudilta, [urheilutoimenjohtaja] Juninholta ja pelaajilta, jotka olivat loistavia. Meillä oli karmea kausi. Aloitimme huonosti, vaihdoimme valmentajia, meille sattui hirveitä loukkaantumisia. Mutta me pystyimme reagoimaan vahvasti, kommentoi Aulas RMC Sportille.

– Meillä on lahjakas joukkue. Lahjakkuuden lisäksi tarvitaan myös hieman menestystä. Olemme saaneet sitä hieman, siksi meidän on pysyttävä nöyrinä.

– Me elämme fantastisia hetkiä, olen todella onnellinen. On ollut mahtavaa päästä peräkkäin jatkoon Juvea ja Cityä vastaan. Me tiedämme, että ne ovat fantastisia jättiseuroja.

LUE MYÖS: