Kohuissa rypenyt entinen Barcelona-hylkiö ei muistele Ernesto Valverdea hyvällä: ”Koin itseni mitättömäksi”

© Kuva: Getty Images

33-vuotias Arda Turanin ura jatkuu nykyään miehen kotimaassa Turkissa Galatasarayn riveissä. Edelliset viisi vuotta Turan vietti Barcelonan miehenä, mutta Ernesto Valverden saapuessa Barcan luotsiksi, luotto turkkilaiseen loppui tyystin.

Valverdea edeltänyt Luis Enrique värväsi Turanin Barcelonaan Atléticosta kesällä 2015. Turan iski 15 maalia 55 ottelussa kahden ensimmäisen Barca-kauden aikana, mutta Valverden tultua peli-ilo katosi täysin.

Turan kertoo turkkilaismedialle, että päätös Turkkiin siirrosta oli pelimiehen oma, mutta hän ei myöskään tuntenut oloaan tervetulleeksi Camp Noulla.

– Valverde sai minut tuntemaan itseni vähäiseksi. Hän sanoi peluuttavansa minua, mutta ei tehnyt sitä. Hän sanoi antavansa minulle mahdollisuuden, mutta hän ei antanut, Turan kertoo beIN Sports Turkeylle.

– Kaikki oli hyvin, kun Luis Enrique oli pomona. Voitimme liigan ja cupin. Toki asiat eivät joskus menneet toivotulla tavalla Mestarien liigassa. Valverden kanssa koin itseni mitättömäksi, ja siksi päätin lähteä.

Turan vietti ennen Galatasaray-siirtoa kaksi ja puoli kautta lainalla Istanbulin Basaksehirissä lainalla. Vasta vuonna 1990 perustettu Basaksehir on pystynyt viime vuosina haastamaan Turkin kärkijoukkueet, ja tänä vuonna siitä tuli vasta kuudes joukkue, joka kykeni nousemaan Turkin Superliigan mestariksi.

Turan ei kuitenkaan ole vakuuttunut, että Basaksehir-laina oli oikea siirto hänelle.

– Teinkö oikean ratkaisun siirtyessäni Basaksehiriin? Kaikella kunnioituksella, minusta tuntuu, että tein väärän ratkaisun urani kannalta.

Turan ei ole Turkissa ollessaan pystynyt olemaan poissa otsikoista. Syksyllä 2019 hän sai kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden mittaisen ehdollisen vankeustuomion. Tuomion taustalla olivat aseen ampuminen pelon ja paniikin aiheuttamiseksi, aseen laiton hallussapito ja tahallinen vahingon aiheuttaminen.

Keväällä 2018 hän puolestaan sai ennätyspitkän pelikiellon tönäistessään avustavaa erotuomaria. Turania rangaistiin tempauksesta 16 ottelun pannalla.

 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.