KPV:n ja päävalmentaja Miika Juntusen tiet erosivat torstaina vain kymmenen päivää sen jälkeen, kun Juntunen palkattiin tehtävään. Puheenaihe nousi Twitterissä Suomen puhutuimmaksi hetkellisesti.

Jo alkujaan Juntusen palkkaus herätti vahvoja mielipiteitä sosiaalisessa mediassa. Juntusen ja KPV:n lyhyt yhteinen aika oli varmasti kuluvan suomalaisen jalkapallokauden eniten mediahuomiota saanut aihe. Toisaalta kymmeneen päivään ehti myös mahtua paljon.

Siinä lyhykäisyydessään KPV:n ja Juntusen kymmenen päivän yhteinen taival. Väliin mahtui myös vähintäänkin kiinnostavia kommentteja pääasiassa Juntuselta itseltään.

Ei siis ihme, että Juntusen erottaminen herätti Twitterissä todella paljon keskustelua. Vaikuttaisi siltä, että KPV onnistui Juntusen palkkauksella nousemaan Suomen puhutuimmaksi jalkapalloseuraksi.

Keräsimme alle jalkapalloa läheltä seuraavien suomalaistoimittajien reagointeja.

– Ei tekisi mieli sanoa tapaus Miika Juntusesta mitään, mutta jotenkin osuvaa seuran tiedotteessa on se, että jopa sopimuksen purkaminen johtui ulkopuolisista, ei Juntusesta itsestään saati seurasta, Ilta-Sanomien jalkapallotoimittaja Saku-Pekka Sundelin kirjoittaa.

– Liian usein – edelleen – suomalaisessa jalkapallossa rekrytoinnit tehdään hutiloiden. Oli kyse sitten valmentajista tai pelaajista. Juntunen-keissi toki omaa luokkaansa, mutta ehkä tästäkin jotain taas opitaan. Tai sitten ei. Jopa Liettuassa ollaan perusteellisia, MTV Urheilun toimittaja Timo Innanen kommentoi viitaten Tommi Pikkaraisen SuomiFutis-sivustolle antamaan haastatteluun keskiviikolta, jossa hän kertoi perinpohjaisesta työhaastattelustaan Liettuassa.

Toim. huom. TPS:stä potkut saanut Tommi Pikkarainen siirtyi liettualaisen FK Riteriain päävalmentajaksi. Asiasta uutisoitiin keskiviikkona.

– Palkkaa päävalmentajaksi 25 vuotta siltoja poltellut talousrikollinen ja ylläty sen aiheuttamasta kohusta.

– En voi ylipäätään ymmärtää, että suomalaisessa urheilussa poljetaan tasaisin väliajoin samaa miinaa ja annetaan ohjia ”suurille persoonille”, joiden takaa löytyy tuhoutuneita seuroja sekä maksamattomia palkkoja, veroja ja korvauksia, Salon Seudun Sanomien urheilutoimittaja Juha Tuuna kirjoittaa.

– Ei Juntusen erottamista aiheuttanut ulkopuolinen paine. Sen aiheutti luokattoman huono rekrytointi. Tämä hetki tuli vain vastaan nopeammin kuin odotettiin.

Matti Laitinen ei oikeasti voinut yllättyä siitä, että palkkaamalla lahjonnasta toimitsijakiellossa olleen tuomitun talousrikollisen, jolla on ollut seurajohtajana epäselvyyksiä pelaajien työsuhteiden kanssa seuran päävalmentajaksi aiheuttaa vastareaktioita, Ruudulle Veikkausliigaa selostava ja Hacast-podcastia juontava Mikko Aaltonen ihmettelee.

Artikkeli jatkuu alla olevien twiittien jälkeen.

Timo Innanen

@TInnanen
Liian usein - edelleen - suomalaisessa jalkapallossa rekrytoinnit tehdään hutiloiden. Oli kyse sitten valmentajista tai pelaajista. Juntunen-keissi toki omaa luokkaansa, mutta ehkä tästäkin jotain taas opitaan. Tai sitten ei. Jopa Liettuassa ollaan perusteellisia. #Veikkausliiga

Juha Tuuna

@JuhaTuuna

Juha Tuuna

@JuhaTuuna
Palkkaa päävalmentajaksi 25 vuotta siltoja poltellut talousrikollinen ja ylläty sen aiheuttamasta kohusta. #VainSuomifutisjutut #Ykkönen #KPV
En voi ylipäätään ymmärtää, että suomalaisessa urheilussa poljetaan tasaisin väliajoin samaa miinaa ja annetaan ohjia "suurille persoonille", joiden takaa löytyy tuhoutuneita seuroja sekä maksamattomia palkkoja, veroja ja korvauksia.

Saku-Pekka Sundelin

@SPSundelin
EI tekisi mieli sanoa tapaus Miika Juntusesta mitään, mutta jotekin osuvaa seuran tiedotteessa on se, että jopa sopimuksen purkaminen johtui ulkopuolisista, ei Juntusesta itsestään saati seurasta.

Antti Pohja🪣

@APohja
Miika Juntusen potkut tuli niin aikaisin ettei ehditty näkemään prosessia, mihin hän olisi vienyt joukkuetta omalla filosofiallaan. Muistaakseni on sanottu että pari kolme vuotta pitäisi antaa aikaa.

Vähemmän yllättäen Juntusen potkut käännettiin Twitterissä myös huumoriksi. Juntuselle oli laitettu nopeasti pystyyn myös tili, joka seurasi valmentajan kommentteja KPV-valmentajana. Tilin elinikä jäi varsin lyhyeksi.

Juntusen Miiga

@JuntusenM
"Mulle riitti kymmenen päivää, kun nostin pojat suosta. Nythän siinä on seuraavalla helppo jatkaa. Tämähän on Suomen ennätys, mutta minä olen tottunut tekemään ennätyksiä."

- Miika Juntunen (Iltalehti 13.8)

#Ykkönen #KPV

Atte Hanhineva

@AHanhineva
Kloppokin tiesi, että homma ei tule toimimaan

Rami Louke

@ramilouke
KPV:n viimeiset 10 päivää pähkinänkuoressa. #ykkönen

Viljami Kalmari

@vkalmari
Miten kohu Juntusen ympärillä muka tuli KPV:lle yllätyksenä, jos he olivat suunnitelleet jo paidankin valmiiksi? Tiesivät kyllä ihan tasan tarkkaan. #KPV #Ykkönen #Miiga