Lyonin hyökkääjä Moussa Dembélé nousi lauantaina illan päähahmoksi, kun hän viimeisteli kaksi maalia joukkueensa voittaessa Manchester Cityn 3-1 Mestarien liigan puolivälierässä.

Ranskalaiskärki Dembélé, 24, on Lyonin tämän kauden paras maalintekijä 24 osumallaan, mutta Mestarien liigassa hänen ruutinsa oli ollut märkää.

Lyonin päävalmentaja Rudi Garcia jätti Dembélén avauksesta ulos, mutta otti hänet vaihdosta kentälle 75. minuutilla. Dembélé kiitti vastuusta tekemällä vartissa kaksi osumaa, hänen ensimmäisensä tämän kauden Mestarien liigassa.

Dembélé vitsaili ottelun jälkeen sosiaalisessa mediassa sillä, kuinka monta maalia hän olisikaan tehnyt, jos olisi ollut alusta asti viheriöllä.

Moussa Dembélé

@MDembele_10

Chris Sutton

@chris_sutton73
Imagine how many Moussa would have scored had he started...
Only God knows Chris 😉

Ranskalaishyökkääjä myönsi olleensa pettynyt penkkikomennuksestaan, mutta hän otti tilaisuudestaan kaiken irti.

– Tietty sitä on aina surullinen, kun ei aloita peliä, sanoi Dembélé Goalin mukaan.

– Mutta on tärkeää pysyä keskittyneenä, koska ottelu kestää pitkään. Se ei ole ohi ennen kuin tuomari on viheltänyt pilliinsä.

Dembélé pääsi joukkuekaveriensa syleilyyn 3-1-maalin jälkeen. Kuva: Getty Images

– Tein kaikkeni auttaakseni joukkueeni voittoon, kun tulin kentälle.

Lyon oli jo neljännesvälierässä altavastaaja, kun se haastoi Italian mestarin Juventuksen. Nyt Les Gones on kaatanut kaksi jättiläistä putkeen.

Lyonin saavutuksesta vielä vakuuttavamman tekee se, että Ranskan sarjakausi päättyi ennenaikaisesti jo maaliskuussa koronaviruspandemian takia. Lyonilla oli lähes viiden kuukauden tauko kilpailullisista otteluista ennen kuin se kohtasi heinäkuun lopussa Ranskan liigacupin finaalissa Paris Saint-Germainin. Sen jälkeen vuorossa olivat Juventus ja Manchester City.

– [Korona]tauon jälkeen lupasimme itsellemme, että annamme kaikkemme. Yritämme antaa itsestämme sata prosenttia joka kerta, kun olemme kentällä, sanoi Dembélé.

– Minusta joukkuehenkemme on muuttunut, ja se on hyvä asia tulevaisuutta ajatellen. Olemme yhä tässä kilpailussa mukana, mikä tarkoittaa, että olemme mahtava joukkue.

Maxwel Cornet (oik.) vastasi Lyonin avausmaalista. Kuva: Getty Images

Päävalmentaja Garcia sanoo tietäneensä, että hänellä oli ässä hihassaan.

– Moussa oli pettynyt [kun ei päässyt avaukseen], mutta kuten sanoin ennen ottelua, tiesin, että hänestä tulee ratkaiseva pelaaja päästessään kentälle, kommentoi Garcia RMC Sportille.

– Olen iloinen, että hän teki kaksi maalia, sillä hän ei ollut aiemmin onnistunut maalinteossa tässä kilpailussa.

Välierässä Lyon kohtaa Bayern Münchenin, joka kuritti Barcelonaa puolivälierässä maalein 8-2. Kaavion toiselta puolelta loppuotteluun menee joko RB Leipzig tai PSG.

LUE MYÖS: