Tiesitkö tämän? Bayern Münchenin sensaatiopelaaja pelasti henkiä ripeällä toiminnallaan

© Kuva: Getty Images

Moni maailman ehdoton huippupelaaja ei saa koko uransa aikana tilaisuutta Mestarien liigan voittamiseen, mutta 19-vuotias Alphonso Davies onnistui siinä ensiyrittämällä. Sensaatiomaisen läpimurtonsa pelannut kanadalainen oli sunnuntain loppuottelussa Bayern Münchenin avauskokoonpanossa, ja pelasi täydet minuutit – jo seitsemättä kertaa tämän kauden Mestarien liigassa.

Huippunopea laitapuolustaja/laitalinkki pelasi kauden 2019-2020 aikana kaikkiaan 46 ottelua Bayernin paidassa. Näissä hän teki kolme maalia ja syötti kymmenen. Kanadan A-maajoukkueessakin Davies on ehtinyt pelata jo 17 ottelua, tehden näissä viisi maalia.

SuomiFutis kirjoitti Daviesista jo kesällä 2018 Bayern Münchenin tehtyä tuolloin alaikäisen pelaajan kanssa esisopimuksen. Davies oli jo noussut MLS:ssä dominoivaksi pelaajaksi, ja Bayern maksoikin nuorukaisesta hänen seuralleen Vancouver Whitecapsille 11 miljoonan euron siirtosumman, joka voisi kohota 16,3 miljoonaan bonuspykälien täyttyessä. Summa oli MLS:n uusi siirtoennätys.

Liberialaisten vanhempien pakolaisleirillä Ghanassa syntynyt poika muutti perheineen Kanadaan hänen ollessaan viisivuotias. Vaikka Daviesista kirjoitetaan nykyään pikemminkin kentällä tehtyjen urotekojen vuoksi, on hän saanut sankarin maineen myös kentän ulkopuolella.

Vuonna 2017 Vancouver Whitecaps oli juuri pelannut kotikentällään 1-1 -tasapelin San Jose Earthquakesia vastaan. Tuolloin 16-vuotias Davies meni pelin jälkeen ystäviensä kanssa ravintolaan illastamaan. Hän huomasi kesken ruokailun, että läheisen afrikkalaisia rumpuja myyvän liikkeen tiloista hulmusi liekkejä. Davies soitti nopeasti hätänumeroon – ja pelasti siten ihmishenkiä.

Pelastushenkilöstö saapui paikalle nopeasti ja onnistui pelastamaan liikkeen yläpuolella asuneen pariskunnan kissoineen. Tuli tuhosi musiikkiliikkeen ja asuinhuoneiston, mutta kukaan ei loukkaantunut tapauksessa.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.