Hetemaj, Moisander, Eremenko? – Näin Markku Kanerva kommentoi Huuhkajista sivuun jääneiden tilannetta: ”Mitä vaan voi tapahtua, sanoi Perpa, ja olen samaa mieltä”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanervan mukaan mikään ei ole muuttunut maajoukkueessa jo lopettaneiden pelaajien suhteen. Kanerva nimesi tiistaina joukkueensa tuleviin maaotteluihin.

Perparim Hetemaj ja Niklas Moisander ovat lopettaneet maajoukkueessa, mutta molemmat ovat antaneet kommentteja, joiden mukaan heitä kiinnostaisi edustaa maataan ensi kesän EM-kisoissa. Roman Eremenko ei ole virallisesti lopettanut maajoukkueessa, mutta hän on ollut pelikieltonsa jälkeen poissa Huuhkajista. Eeremenkon doping-näytteestä löytyi kokaiinia syksyllä 2016, jonka jälkeen hän joutui kahden vuoden pelikieltoon.

Eremenko on periaatteessa jo pidemmän aikaa ollut Kanervan käytettävissä, mutta miestä ei olla nähty A-maajoukkueessa. Myöskään tiistaina valitusta ryhmästä ei Eremenkon nimeä löytynyt. Eremenko oli kuitenkin suhteellisen korkealla vedonlyöntiyhtiö NordicBetin viimeisessä listauksessa siitä, ketkä pelaajat mahtuisivat ensi kesän kisakoneeseen, lue lisää tästä.

Hetemaj totesi Helsingin Sanomien haastattelussa, että ”mitä tahansa voi tapahtua” liittyen ensi kesän EM-kisoihin. Pallo & Pullo -podcastin vieraana Hetemaj kertoi elokuussa, ettei näe valmennuksella olevan syytä tehdä suuria muutoksia joukkueeseen tällä hetkellä.

– Suomi on pelannut tosi hyvin. Valmennuksella ei ole mitään syytä tehdä muutoksia. Tilanne olisi eri, jos näin ei olisi. He tietävät, mitä tekevät.

Kanerva otti kantaa Hetemajn tilanteeseen tiistain lehdistötilaisuudessa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Perparim Hetemaj on ainoa suomalaispelaaja Serie A:ssa. Kuva: Getty Images.

Perpan kohdalla on hienoa, että hän on kunnossa ja terveenä ja pelaa nyt Serie A:ssa. Toivottavasti jatkossa myös avauksesta lähtien. Tilanne näiden ns. lopettaneiden suhteen ei ole muuttunut mihinkään. Edelleen jos hän on sitä mieltä, että hän haluaa päätöksensä maajoukkueen lopettamisen suhteen muuttaa, niin hän varmasti pirauttaa minulle ja asiasta sitten keskustellaan. Hänen ja muidenkin kohdalla.

– Kaikkien kohdalla mietitään sitten mikä se tarve on. Totta kai minun pitää miettiä myös sitä tulevaisuutta. MM-karsinnat ovat tulossa ja mahdollisesti sitten MM-kisat, puhutaan joukkueen rakentamisesta. Tietysti halutaan kisoissa menestyä ja saada sinne paras joukkue. Mitä vaan voi tapahtua, sanoi Perpa, ja olen samaa mieltä. Katsotaan sitten, mitä tulevaisuus tuo tullessaan hänen kohdallaan, Kanerva kommentoi.

Kanervan lähestymistavan tuntien, EM-kisajoukkueeseen tuskin kävellään noin vain suoraan mukaan. Myös Hetemaj oli tätä mieltä aiemmin.

– Ei olisi mitään järkeä mennä suoraan kisoihin. Minun pitäisi mennä nyt mukaan, jos haluaisin takaisin. Sen pitäisi tapahtua tässä vaiheessa, eikä vasta kisoissa. Olen hyvässä kunnossa. Kaikkihan riippuu Rivestä (Markku Kanervasta), Hetemaj totesi elokuussa Pallo & Pullo -podcastin vieraana.

Kanerva ei ole asettanut ainakaan virallisesti mitään takarajaa sen suhteen, milloin jo kertaalleen maajoukkueessa lopettaneet pelaajat pitäisi saada ryhmään mukaan.

– Pelaajat varmaan sen itsekin laskevat, milloin heidän pitäisi ilmoittaa, että päätös muuttuu, jotta he voisivat antaa näyttöjä siitä, että kuuluvat joukkueeseen. Mitään takarajaa en ole sen suhteen asettanut, Kanerva kertoi.

Suomi kohtaa lokakuussa harjoitusottelussa Puolan Gdanskissa 7. lokakuuta. Lisäksi Suomi pelaa kaksi Nations Leaguen ottelua kotikentällään Bulgariaa (11.10) ja Irlantia (14.10) vastaan.

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.