Mestarien liigan lohkovaiheen joukkuekattaus selkiytyy lopullisesti tiistain ja keskiviikon aikana. Aikaa ei hukata, sillä jo torstaina on edessä lohkovaiheen arvonta.

Suoraan lohkovaiheeseen paikkansa selvitti 26 joukkuetta kansallisen sarjan sijoituksen mukaan. Neljästä suurimmasta liigasta (La Liga, Valioliiga, Bundesliiga, Serie A) pääsee mukaan neljä joukkuetta kustakin, rankingissa vähän alempana olevista suoraan 1-3.

Näin karsintoihin jäi ratkottavaksi enää kuusi lohkovaiheen paikkaa, ja ne ovat pelissä nyt. Neljä ensimmäistä karsintakierrosta pelattiin koronapandemian luomien poikkeusolojen takia yksiosaisina, mutta playoff-kierros on totuttuun tapaan kaksiosainen – joskin nytkin pelataan ilman katsojia.

Karsinnoista selviää lohkovaiheeseen varmuudella ainakin yksi ensikertalainen, mutta parhaimmillaan jopa kolme. Jo nyt on selvää, että turkkilainen Basaksehir ja ranskalainen Rennes tekevät ensiesiintymisensä lohkovaiheessa.

Otteluohjelma karsintojen ratkaisukierroksella on seuraavanlainen (suluissa avausosan tulos):

Ti 29.9. klo 22:
Ferencvaros-Molde (3-3)
Omonia-Olympiakos (0-2)
Kiovan Dynamo-Gent (2-1)

Ke 30.9. klo 22:
PAOK-Krasnodar (1-2)
Midtjylland-Slavia Praha (0-0)
Red Bull Salzburg-Maccabi Tel Aviv (2-1)

C More näyttää kaikki ottelut suomeksi selostettuina.

Unkarilainen Ferencvaros on pelannut Mestarien liigan lohkovaiheessa viimeksi ja ainoan kerran kaudella 1995-1996, joten lohkovaihepaikka olisi siltä todella kova temppu. Tänä vuonna se on pudottanut Djurgårdenin, Celticin ja Dinamo Zagrebin, joten Ferencvaros on erittäin kovassa iskussa. Molde puolestaan on ollut lohkovaiheessa ainoan kerran kaudella 1999-2000, joten jommankumman pitkä odotus päättyy tänään.

Kreikkalainen Olympiakos on lohkovaiheessa jokseenkin vakiokävijä, mutta kyproslainen Omonia janoaa ensiesiintymistään lohkovaiheessa. Haaste on kuitenkin kova, sillä avausosasta on pohjilla 0-2 -takaa-ajoasema.

Kiovan Dynamo nähtiin viime vuosikymmenellä Mestarien liigan lohkovaiheessa kolmesti ja Gent kerran.

Venäläinen FK Krasnodar pelasi viime vuonna ensimmäistä kertaa Mestarien liigan karsinnoissa, mutta tuolloin lohkovaihepaikka jäi vielä saamatta. Nyt sillä on avausosasta maalin voitto alla. Myöskään PAOK ei ole koskaan ollut lohkovaiheessa, joten nyt kilpailussa tekee debyyttinsä joko kreikkalainen tai venäläinen ensikertalainen.

Slavia Praha pelasi viime kaudellakin lohkovaiheessa, mutta sen vastustaja, Tim Sparvin entinen seura FC Midtjylland ei vielä koskaan. Ottelupari on kutkuttavasti 0-0 -tilanteessa avausosan jälkeen.

Itävallassa mestaruuksia putkeen voittava Red Bull Salzburg debytoi lohkovaiheessa viime kaudella. Sen vastustaja Maccabi Tel Aviv on nähty historian saatossa lohkovaiheessa kahdesti.

Joukkueet jaetaan torstain arvontaan niiden rankingpisteiden mukaisesti sillä erotuksella, että ykköskoriin tulevat maarankingin sijojen 1-7 mestarit sekä Eurooppa-liigan voittanut Sevilla. Ykkös- ja kakkoskorit ovat jo valmiita, joten loput joukkueet päätyvät kolmos- ja neloskoreihin.

Jatkoon päästessään kolmoskoriin menevät Salzburg, Olympiakos ja Krasnodar sekä varmuudella voittaja parista Kiovan Dynamo-Gent. Muita joukkueita odottaa neloskori.

Arvontakorit näyttävät jo varmistuneiden lohkovaiheen joukkueiden osalta tältä:

Kori 1: Real Madrid, Liverpool, Juventus, Bayern München, PSG, Zenit, Porto, Sevilla
Kori 2: Barcelona, Atlético Madrid, Manchester City, Manchester United, Shakhtar Donetsk, Borussia Dortmund, Chelsea, Ajax
Kori 3: RB Leipzig, Inter, Lazio, Atalanta
Kori 3 tai 4: Lokomotiv Moskova, Marseille, Club Brugge
Kori 4: Borussia Mönchengladbach, Basaksehir, Rennes