Tätä juttua kirjoittaessa piti olla alkamaisillaan Serie A:n huippuottelu Juventus-Napoli. Meneillään onkin kuitenkin farssi, jota myös Ruutu seuraa suorana lähetyksenä.

Juventuksen joukkue on paikalla, tuomaristo on paikalla ja satunnaisia katsojiakin on paikalla. Vain Napolin joukkue puuttuu.

Premier Sports

@PremSportsTV
Juventus are at the stadium and ready to take to the pitch for their match with Napoli...but Gattuso's team are back home in Naples! 😱

Incredible scenes from Turin 👀

The Azzurri are dealing with multiple cases of COVID-19 since playing Genoa last weekend 🔵

Syy siihen on selvä. Viimeviikkoisen Genoa-Napoli -ottelun seurauksena Napolin joukkueessa on todettu kaksi koronatartuntaa (Genoan pelaajistossa peräti 17), eivätkä Napolin terveysviranomaiset päästäneet joukkuetta matkustamaan. Siitä huolimatta Serie A -organisaatio ilmoitti sunnuntai-iltapäivänä, ettei se hyväksy Napolin anomusta ottelusiirrosta.

Ruutu välittää tyhjältä stadionilta edelleen kuvaa, mutta ottelu ei aikataulussa alkanut. Selostaja Velja Engström ilmoittikin Twitterissä jo hyvissä ajoin, ettei suomalaiselle selostukselle ole tänään käyttöä, vaan tapahtumia – jos niitä voi sellaisiksi kutsua – kommentoidaan englanniksi.

Velja Engström

@veljaengstrom
Serie A on siis vahvistanut, että Juve-Napoli etenee normaalin ohjelman mukaan. Koska Napoli ei matkusta paikalle ja ottelua ei tulla pelaamaan, ei myöskään Ruudussa tätä ottelua seurata suomeksi selostettuna. Jos jotain kuvaa tulee läpi, niin enkkuselolla mennään. #Serieafi

Televisiossa pyörii näin kuvia tyhjältä stadionilta, jolle myös tuomaristo saapui ajallaan ja asianmukaisessa varustuksessa. Juventus ilmoitti otteluun myös aikataulussa oman kokoonpanonsa, ja pelaajat tulivat kentälle pelitamineissa. Napolin ainoa twiitti tältä päivältä käsittelee puolestaan sitä, etteivät huhut valmentaja Gennaro Gattuson positiivisesta koronanäytteestä pidä paikkaansa. Koko joukkue testataan uudestaan jälleen maanantaina.

Tiettävästi erotuomari viheltää ”pelin päättyneeksi” 45 minuuttia suunnitellun alkamisen jälkeen. Sen jälkeen Juventukselle tuomitaan pelistä 3-0 -luovutusvoitto.

GOAL

@goal
Here's how Juventus line up tonight against, er, nobody.

Napoli haven't travelled for the game because of Covid-19.

JuventusFC 🇬🇧🇺🇸

@juventusfcen
Coach Pirlo's team for #JuveNapoli.

Official SSC Napoli

@sscnapoli
Si comunica che la notizia riguardo la positività di mister Gattuso al Covid-19 è priva di qualsiasi fondamento. Il gruppo squadra effettuerà i prossimi tamponi nella giornata di domani.

Serie A:n päätöstä olla siirtämättä ottelu on ymmärrettävästi ihmetelty. Samana päivänä on peruttu koronaviruksen takia maailmalla muun muassa Ekstraklasan ottelu Warta Poznan-Legia Varsova. Suomalaisen Robert Ivanovinkin edustamassa Wartassa on todettu neljä koronatartuntaa.

Koronapandemian takia sunnuntailta peruttiin myös kakkosbundesliigan ottelu HSV-Erzgebirge Aue. Auen riveissä on todettu kaksi koronatapausta, aivan kuin Napolinkin.

[readmore from=Koronavirus]

Koronakaranteenimääräyksiä tunnutaan noudattavan eri maissa hyvin eri tavalla. Joissain paikoissa – kuten Suomessa – pelaajan koronatartunta on johtanut tunnolliseen koko joukkueen karanteeniin. Samoin on menetelty viime aikoina muun muassa Puolassa ja Saksassa.

Ainutlaatuinen Serie A:n päätös Juventus-Napolin kohtalosta ei sikäli ollut, että myös Englannissa pelattiin pari viikkoa sitten Liigacupin ottelu West Ham-Hull City vain puolitoista tuntia sen jälkeen, kun West Hamin valmentaja David Moyesilla ja parilla pelaajalla oli todettu korona. Tuolloin tosin molemmat joukkueet olivat jo stadionilla, kun nyt viranomaiset eivät tiettävästi päästäneet Napolin joukkuetta edes matkustamaan ottelupaikkakunnalle.