Jonatan Johanssonin kurssikaveri TPS:n valmennustiimiin – ”Olen iloinen, että sain hänet tänne”

© Kuva: Getty Images

Kesällä TPS:n veikkausliigajoukkueen päävalmentajaksi palkattu Jonatan Johansson saa ensi kauden tiimiinsä Skotlannista tutun miehen. TPS tiedottaa kotisivuillaan, että irlantilainen Jon Daly liittyy kauden 2020 päätyttyä TPS:n edustusjoukkueen valmennusryhmään apuvalmentajaksi. Lisäksi hän valmentaa ensi kaudella seuran reservijoukkuetta TPS U23:a. Dalyn sopimus kattaa kauden 2021.

37-vuotias Daly ja Jonatan Johansson tuntevat toisensa valmennuskursseilta. Viimeksi Daly on valmentanut kolmen kauden ajan Skotlannin pääsarjaseura Heartsia, pääasiassa apuvalmentajana. Kahteen otteeseen hän on toiminut vähän aikaa myös väliaikaisena päävalmentajana. Hän jätti Heartsin viime tammikuussa. UEFA Pro -lisenssin Daly saa joulukuussa.

– Olen erittäin innoissani mahdollisuudesta saapua Turkuun ja pääsen työskentelemään yhdessä Jonatanin kanssa. Olemme tehneet hyvää yhteistyötä jo UEFA Pro -valmentajakoulutuksessa Skotlannin jalkapalloliitossa, Daly kommentoi uutta työpaikkaansa.

– Tulen mielelläni uuteen ympäristöön ja kulttuuriin, kuin missä olen aiemmin toiminut. Odotan tietysti myös innolla, että pääsen tapaamaan TPS:n henkilökuntaa, pelaajia ja kannattajia. Tavoitteena tietysti on, että autan omalta osaltani TPS:ää kehittymään seurana.

Jonatan Johansson uskoo, että Dalysta on iloa etenkin nuorten pelaajien kehittäjänä ja heidän ajamisessaan sisään edustusjoukkueeseen.

– En tuntenut Jonia sillä tavalla pelaajana, mutta ollaan käyty valmennuskursseja samaan aikaan. Varsinkin nyt UEFA:n Pro -lisenssiä varten teimme yhdessä paljon töitä, Johansson kertoo miesten yhteisestä taustasta.

– Hän on persoonana hieman erilainen kuin minä, minkä näen kokonaiskuvassa vahvuutena. Jon on todella luotettava ja hänellä on erinomainen työmoraali. Hän ymmärtää erittäin hyvin pelaajia, mutta on samalla erittäin vaativa heitä kohtaan.

– Jon oli johtavassa roolissa Heartsin U20-joukkueen ja edustusjoukkueen välillä, hän oli linkkinä akatemian ja ykkösjoukkueen välissä. Jon tietää kokonaisvaltaisesti, mitä nuoret pelaajat tarvitsevat kehittyäkseen, myös henkisellä puolella.

– Olen todella iloinen, että hän oli vapaana ja sain hänet mukaan tänne. Uskon, että me saamme nuorista pelaajistamme tällä yhtälöllä enemmän irti, Johansson lisää.

Daly korvaa TPS:ssä Joonas Laurikaisen, joka siirtyy ensi kaudeksi Ilveksen organisaatioon. Ensi kauden maalivahti- ja fysiikkavalmentajiaan TPS ei ole vielä nimennyt.

Dublinissa syntynyt Jon Daly pelasi pelaajaurallaan muun muassa Dundee Unitedissa ja Rangersissa. Hän edusti Irlantia alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa ja alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, mutta ei murtautunut A-maajoukkuetasolle.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.