Nations Leaguen A-, B- ja C-liigassa kaikki maat ovat nyt pelanneet kolme tai neljä ottelua. Näissä liigoissa kussakin lohkossa on neljä maata. D-liigassa lohkossa 1 on neljä maata ja lohkossa 2 kolme, ja juuri D-liigan kakkoslohkosta löytyy ainoa maa, joka jatkaa kilpailussa puhtaalla pelillä.

Tämän syksyn Nations Leaguessa on pelattu valtavasti ristiin, sillä tuo ainoa puhtaan pelin maa on Gibraltar, joka on myös ainoa joukkue, jolla pelejä on pelattuna vasta kaksi. Gibraltar johtaa omaa lohkoaan, jossa se on voittanut sekä San Marinon että Liechtensteinin maalein 1-0.

Gibraltar on UEFA:n toiseksi nuorin jäsenmaa Kosovon jälkeen ja se on pelannut kilpailullisia otteluita vasta reilut kuusi vuotta. 28 EM- ja MM-karsintaottelustaan Gibraltar ei ole saanut vielä pistettäkään, mutta nyt se on erittäin lähellä nousua Nations Leaguen C-liigaan. Nousu varmistuisi, jos Gibraltar voittaa marraskuussa vieraskentällä koko FIFA-rankinginin vihoviimeisen San Marinon.

UEFA EURO 2024

@EURO2024
🇬🇮 What a #NationsLeague win means... 🎉🎉🎉

Gibraltar FA

@GibraltarFA
How good does this look 👀!!!

#NationsLeague

Vielä ennen tiistaita puhtaalla pelillä Nations Leaguessa oli myös C-liigan lohkossa 1 kaikki kolme otteluaan voittanut Montenegro. Tiistaina Montenegro kuitenkin kapsahti kotonaan Luxemburgille maalein 1-2, ja niinpä Gibraltar on ainoa kilpailua tahrattomalla saldolla jatkava maa.

Luxemburgin voittomaalin teki 86. minuutilla Daniel Sinani. Loppu meni hulinaksi, sillä lisäajan viidennellä minuutilla ulos ajettiin kaksi Montenegron ja yksi Luxemburgin pelaaja.

Tiistai-illan kohokohta olivat Saksan ja Sveitsin pystyyn laittamat maalijuhlat. Saksa oli saanut vihdoin edellisessä ottelussaan vihdoin historiansa ensimmäisen voiton Nations Leaguessa. Ukraina kukistui Saksan seitsemännessä Nations League -ottelussa 2-1.

Nyt molemmat joukkueet saivat yhden pisteen, kun niin Saksa kuin Sveitsikin tekivät kolme maalia. Vierasjoukkue Sveitsiltä onnistui Mario Gavranovic kahdesti ja Remo Freuler kerran. Saksan maalintekijät olivat Timo Werner, Kai Havertz ja hienolla takavasaralla ottelun viimeisen maalin viimeistelyt Serge Gnabry. Sveitsi johti peliä tauolla 2-1, ja loput kolme maalia nähtiin viiden minuutin sisällä välillä 55-60 peliminuuttia.

The last time Switzerland scored more than 1 goal was against Gibraltar. Now they scored 3 goals on the road to Germany lol

Germany in the Nations League ⤵️

Ottelu oli Saksan Toni Kroosin uran sadas A-maaottelu. Sveitsiltä puolestaan oli kaksi pelaajaa – Manuel Akanji ja Renato Steffen – sivussa koronatartuntojen takia.

Saksa on voittanut vuoden 2020 viidestä maaottelustaan vain yhden (jo edellä mainitun Ukraina-pelin), mutta toisaalta tappioitakaan ei ole yhtään, vaan muut neljä peliä ovat päättyneet tasan. Vihdoin eilen Saksan hyökkääjät (tässä tapauksessa Werner ja Gnabry) tekivät vuoden ensimmäiset maalinsa.

[readmore from=Nations-League]

Saldolla kuusi pistettä neljästä ottelusta Saksa taistelee edelleen lohkonsa voitosta ja paikasta Final Four -lopputurnaukseen, sillä lohkokärki Espanja hävisi eilen vieraissa Ukrainalle 0-1. Pelin ainoan maalin teki vaihdossa aloittanut Viktor Tsyhankov. Maalivahti Heorhiy Bushchan pelasi loistavan ottelun.

Espanja johtaa lohkoa seitsemällä pisteellään, kun Saksalla ja Ukrainalla on kuusi pistettä. Lohkon kaksi viimeistä kierrosta pelataan marraskuussa.