Rumaksi meni! Ajax teki käsittämättömällä murskavoitollaan Eredivisien historiaa

© Kuva: Getty Images

Hollannin Eredivisiessä Ajax näytti todellisen kaapin paikan kotijoukkue VVV-Venlolle. Jo ensimmäisellä puoliajalla amsterdamilaiset löivät taululle luvut 0-4. Toisella puoliskolla tahti vain kiihtyi, ja lopulta Ajax poistui Venlosta käsittämätön 0-13-teurastus mukanaan.

Tilastojaan kaunisteli etenkin Lassina Traoré, joka niittasi viisi maalia ja syötti kaksi lisää. Myös 70. minuutilla kentälle sisään vaihdettu vanha kettu Klaas Jan Huntelaar ehti viimeistellä kaksi osumaa parikymppisensä aikana.

Ottelun käsikirjoituksesta kertoo loppulukeminen lisäksi myös laukaustilastot, jotka menivät Ajaxin hyväksi 4-45. Kulmalipulle Ajax kiikutti palloa myös huimat 28 kertaa.

Ajax toki lähti otteluun ennakkosuosikkina sarjassa 10. sijalla keikkuvaa Venloa vastaan, mutta ottelu meni silti odottamattoman rumaksi. Tulos 0-13 on Hollannin pääsarjatason uusi ennätys.