EM-karsintojen playoff-vaihe piti pelata neljässä Final Four -turnauksessa viime maaliskuussa, yksi kutakin Nations Leaguen sarjatasoa kohden. Niin turnaukset kuin itse EM-kisatkin jouduttiin kuitenkin tunnetusti siirtämään koronapandemiasta johtuen.

Tänään EM-karsinnoissa palataan taas tositoimiin. Turnauksista on luovuttu, mutta formaatti on sinänsä sama: torstaina pelataan kahdeksan yksiosaista välierää ja 12. marraskuuta neljä finaalia, joiden voittajat selviytyvät kesän 2021 EM-lopputurnaukseen.

Yksi karsintoja jatkavista maista on Skotlanti, joka isännöi illalla Israelia. Skotlanti sai kuitenkin jobinpostia, kun kolme sen pelaajaa joutui jäämään joukkueesta sivuun koronaviruksesta johtuen.

Southamptonin Stuart Armstrong on ainoa pelaaja, jolla todettiin koronavirustartunta. Ryhmästä sivuun jäivät kuitenkin myös Kieran Tierney ja Ryan Christie mahdollisen altistuksen takia, sillä he olivat olleet Armstrongin läheisyydessä. Tierney edustaa seuratasolla Arsenalia ja Christie Celticiä. Kaikki lukeutuvat maajoukkueessa tärkeisiin pelaajiin.

Kolmikolta jäävät Israel-pelin lisäksi väliin Nations Leaguen ottelut Slovakiaa ja Tshekkiä vastaan.

EM-karsintojen illan ohjelma:

19.00 Georgia-Valko-Venäjä
21.45 Slovakia-Irlanti
21.45 Bulgaria-Unkari
21.45 Skotlanti-Israel
21.45 Pohjois-Makedonia-Kosovo
21.45 Norja-Serbia
21.45 Islanti-Romania
21.45 Bosnia ja Hertsegovina-Pohjois-Irlanti

Kaikki EM-karsintaottelut ovat nähtävissä Viaplaylla ja osa myös V Sportilla.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Tänään ovat panokset kohdillaan!

Kenen EM-unelma jatkuu? Kuka joutuu jättämään leikin kesken?

Kaikki EM-jatkokarsintaottelut näet Viaplaysta sekä valikoidusti V sport -kanavilta.

➡️ viaplay.fi

#emkarsinnat #emkisat

Eilisten harjoitusmaaotteluiden yhteydessäkin todettiin uusi koronavirustartunta, kun Sveitsin toppari Manuel Akanji sai positiivisen diagnoosin. Sveitsin jalkapalloliitto sai tartunnasta puhelimitse tiedon keskiviikkoiltapäivänä, ja Akanji eristettiin muusta joukkueesta.

Akanjin tartunnasta huolimatta ottelu Sveitsi-Kroatia pelattiin St. Gallenissa suunnitelmien mukaisesti. Kroatia voitti ottelun 2-1.

Jo tiistaina Sveitsin joukkueesta jäi pois koronatartunnan takia Xherdan Shaqiri.