Skotlanti saa vastaansa entisen valmentajansa ohjeistaman Helmarit: ”Yritämme pysyä keskittyneinä”

© Kuva: Getty Images

Helmarit pelaa tänään kello 18.15 Bolt Arenalla huipputärkeän EM-karsintaottelun, kun se tavoittelee paikkaa lohkon kahden parhaan joukossa ja mieluiten vaikka ykkösenä. Lohkovoitto toisi suoran paikan kesälle 2022 siirrettyyn EM-turnaukseen, mutta kisoihin pääsevät suoraan myös kolme parasta lohkokakkosta – muiden kakkosten jatkaessa playoff-vaiheeseen.

Suomi johtaa omaa karsintalohkoaan saatuaan neljästä pelistä kymmenen pistettä. Skotlanti on pisteen perässä, mutta ottelun vähemmän pelanneena. Skotlanti on lohkon ennakkosuosikki, eikä se ole päästänyt kolmessa pelissä vielä maalin maalia. Edessä on siis lohkon kärkiottelu ja molempien kisahaaveiden kannalta erittäin olennainen peli.

Mielenkiintoa peliin lisää se, että Helmarien valmentajana vuonna 2017 aloittanut Anna Signeul toimi 12 vuoden ajan juuri Skotlannin valmentajana. Hän johdatti skotlannin vuoden 2017 EM-turnaukseen ja teki kisojen jälkeen tilaa Shelley Kerrille. Myös Kerr pelasi aikoinaan Signeulin valmentamassa maajoukkueessa. Kerr vakuuttaa, ettei edeltäjän kohtaaminen kentän laidalla vaikuta kuitenkaan joukkueen keskittymiseen.

– Ihailen Annaa suuresti, mutta huomenna kyse on joukkueista, Kerr sanoi ottelun alla maanantaina BBC:n mukaan.

– Emme ole edes puhuneet asiasta, sillä yritämme pysyä keskittyneinä. Anna rakentaa joukkueensa erittäin hyvin ja me tarvitsemme hyvän ottelusuunnitelman.

– Tavoitteemme on kolme pistettä. Pelejä on vielä paljon jäljellä, mutta suunnitelmamme on hakea voitto.

Yksi Skotlannin kokeneimmista pelaajista on Manchester Unitedin hyökkääjä Jane Ross. Ross on pelannut jo 133 A-maaottelua, ja ensimmäinen niistä tuli juuri Signeulin alaisuudessa – kuten valtavan monet pelit sen jälkeenkin.

– Anna oli pitkään Skotlannin päävalmentaja ja kunnioitan häntä suuresti. Hän johti meitä 12 vuotta, antoi minulle debyyttini ja vaikutti uraani. On tietysti mukavaa nähdä Annaa taas, mutta meille pääasia on kolme pistettä ja kuuden ottelun voittoputkemme jatkaminen, Ross sanoi Skotlannin jalkapalloliiton kotisivuilla.

– Meillä on ollut nautinnollinen viikko Skotlannin pelaajien kanssa (toim. huom. viitaten perjantaiseen 3-0-voittoon Albaniasta) ja haluamme nyt päättää sen voittoon Suomesta. Tiedän Suomen olevan kova vastustaja, enkä odota tiistai-illalta yhtään vähempää.

Suomi ja Skotlanti kohtasivat toisensa viimeksi vuonna 2014, ja tuolloin Suomi oli parempi maalein 3-1. Skotlannin edellinen voitto on vuodelta 2011, jolloin se läksytti Helmareita peräti maalein 7-2. Jane Ross teki ottelussa kaksi maalia, samoin kuin nyt sivussa oleva Arsenalin Jen Beattie.

Ottelu Suomi-Skotlanti alkaa Töölössä kello 18.15. Pelin voi katsoa suorana Yle TV2:ssa. Lähetys alkaa kello 18.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.