FC Honka on tehnyt sopimuksen Ykkösen viime kauden maalikuninkaan Darren Smithin kanssa.

Eteläafrikkalainen Smith, 24, siirtyy Honkaan Tammisaaren EIF:stä, jolle hän teki päättyneellä kaudella 22 sarjapelissä yhteensä 18 osumaa ja syötti lisäksi neljä. Aiemmin urallaan hän on edustanut useita seuroja kotimaassaan.

– Kun tulin Suomeen, tavoitteenani oli pelata Veikkausliigassa. Tiesin kuitenkin, että minun täytyy edetä askel askeleelta. Minulla oli tälle kaudelle vaihtoehtoja, mutta päätös tulla Honkaan oli lopulta hyvin helppo. Uskon, että Hongan pelityyli sopii vahvuuksiini erittäin hyvin. Lisäksi tietenkin paikka europeleissä ensi kaudelle oli suuri tekijä. Honka näytti selvästi, että he ovat kiinnostuneita minusta ja tunsin oloni samantien tervetulleeksi tähän seuraan, kommentoi Smith Hongan sivuila.

[readmore from=Honka]

– Olen hyvä viimeistelijä ja uskon, että tuon nopeudellani vaarallisuutta hyökkäyspelaamiseemme. En halua antaa etukäteen mitään numerotavoitteita maalimäärästä, mutta tottakai haluan tehdä niitä mahdollisimman paljon. Tärkeintä on kuitenkin auttaa joukkuetta menestymään.

Hongan manageri Hexi Arteva kertoo espoolaisten tarkkailleen Smithiä pitkään.

– Olen erittäin iloinen, että tämä puolivuotinen prosessi on nyt maalissa. Näimme kesällä monta Darrenin ottelua Tammisaaressa ja saimme tutustua nuoreen urheilijaan, jolla on kova halu kehittyä ja oppia uutta. Hän myös itse kertoi jo alkuvuodesta seuranneensa Hongan pelejä. Teimme jo kesän siirtoikkunaan EIF:lle mielestämme hyvän tarjouksen, johon he eivät tarttuneet. Nyt saamme Darrenin Tapiolaan vapaalla siirrolla ja heti mukaan marraskuun treenijaksolle.

– Meillä on kaikkien neljän (Veikkausliiga, Kansallinen liiga, Kakkonen ja U17) joukkueen rakentaminen viimeisiä piirtoja vaille valmista. Sama koskee myös taustoja, joihin tulee luonnollisesti kausittaista muutosta. Marraskuun aikana saadaan paljon infoa ulos siitä mitä kaikkea tuleva kausi 2021 pitää sisällään.

FC Honka Miehet

@FCHonkaMiehet
📢: Hyökkääjä Darren Smith Honkaan!

Honka on tehnyt ensimmäisen uuden pelaajasopimuksen, kun päättyneellä kaudella Ykköstä EIF:n riveissä pelannut hyökkääjä Darren Smith liittyy keltamustien mukaan.

Lue koko tiedote ➡️ esporthonka.com/esport-honka-v…

#MeOllaanHonka #Veikkausliiga