Näin Ranskan tähtipelaajat selittivät sensaatiomaista tappiota Suomelle: ”Hävisimme joukkueelle, joka halusi enemmän kuin me ja juoksi enemmän kuin me”

© Kuva: Getty Images

”Kaikki pieleen”, otsikoi Ranskan suurin urheilulehti L’Équipe juttunsa, jossa käsiteltiin Ranskan ja Suomen keskiviikkoista kohtaamista Stade de Francella. Kansikuvassa Ranskan kapteeninnauhaa kantanut tähtipelaaja Paul Pogba konttaa Suomen ja FC Ingolstadtin Ilmari Niskasen edessä.

Paperilla nöyristelyt voisivat mennä toisinpäin, sillä kuvaavaa on sekin, että Saksan 3. Bundesliigassa, jossa Niskanen pelaa, ei edes vietetä maaottelutaukoa. Eilen oli kuitenkin Ranskan vuoro nöyrtyä, kun Huuhkajat haki Pariisista 2-0-voiton (lue raportti ottelusta).

Ranskan pelaajilla riitti sensaatiomaisen tappion jälkeen seliteltävää. Joukkue kohtaa sunnuntaina tärkeässä Nations Leaguen ottelussa Portugalin, eikä Les Bleus suoriutunut alkuunkaan tyydyttävästi, vaan jäi hienon ottelun pelanneen Suomen jalkoihin.

Kaksi kertaa taipunut kokenut maajoukkueen kakkosvahti Steve Mandanda selitteli tappiota huonolla henkisellä valmistautumisella.

– Meillä on tästä paljon opittavaa, 35-vuotias Marseillen torjuja sanoi L’Équipelle pelin jälkeen.

– Hävisimme joukkueelle, joka halusi paljon enemmän kuin me, juoksi paljon enemmän kuin me ja pani itseään enemmän likoon. Ei se välttämättä tahdonpuutetta ollut, mutta vastustaja juoksi ja teki enemmän kuin me. Meilläkin oli tahtoa, mutta se ei näkynyt kentällä.

34. maaottelunsa pelannut Mandanda totesi lopuksi, että vaikka kyseessä ei ollutkaan kilpailullinen ottelu, ei harjoituspelejäkään ”ole ikinä hyvä hävitä”.

57. minuutilla kentälle otettu Barcelonan hyökkääjä Antoine Griezmann harmitteli haastattelussa Ranskan hukattuja maalipaikkoja. Niitä sai ottelun alussa etenkin maajoukkuetulokas Marcus Thuram.

– Meillä oli kaksi tai kolme maalipaikkaa. Jos hän olisi tehnyt niistä maalin, olisi siitä tullut toisenlainen peli, Griezmann totesi.

Thuram osui kulmapotkusta ylärimaan 15. peliminuutilla ja pääsi yrittämään maalia volleysta kaksi minuuttia myöhemmin. Kumpikin maalipaikka jäi kuitenkin hyödyntämättä. Kun Ranska ei tehnyt, Suomi teki, ja puolusti sen jälkeen tiiviisti. Tätä kehui myös Griezmann.

– Myöhemmin, heidän alakertansa oli hyvin organisoitunut. Emme pystyneet luomaan hyviä maalipaikkoja.

Myös Ranskan parhaimmistoon lukeutunut Thuram kehui Suomen tiivistä puolustamista.

– Pelasimme ensimmäisellä puoliajalla hyvin kahdesta takaiskumaalista huolimatta. Yritimme kääntää pelin, mutta törmäsimme Suomeen, joka pystyi hyvin yhtenäisenä loppuun saakka, Thuram totesi.

– Minä yritän oppia ja tarkkailla sitä, miten muut maajoukkuepelaajat toimivat. Toivottavasti saan paljon lisää kokemusta mahdollisimman pian.

Lähteet: L’Équipe ja RMC Sport

LUE MYÖS: Markku Kanerva myöntää kilpailutilanteen kiristyneen: ”Yllätyin, miten nopeasti he sopeutuivat tälle tasolle”

LUE MYÖS: Ranskalaislehdistöltä tylyt arvosanat omilleen: ”Hatunnosto Daniel O’Shaughnessylle”

LUE MYÖS: Marcus Forss ja Onni Valakari nousivat sukujensa parhaiksi maalintekijöiksi A-maajoukkueessa heti debyyteissään

LUE MYÖS: Some meni sekaisin Huuhkajien sensaatiomaisesta Ranska-voitosta – ”Brasilia seuraavaksi!”

LUE MYÖS: Näin kansainvälinen media reagoi Huuhkajien historialliseen voittoon – hurjat tilastot paukkuivat Ranskan kustannuksella

LUE MYÖS: Maajoukkueessa maalitili auki Ranskaa vastaan – Marcus Forss kertasi V Sportille ikimuistoista debyyttiään: ”Ei sitä ehkä siinä hetkessä tajunnut”

LUE MYÖS: ”Saimme kunnon opetuksen” – Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps listasi syitä Huuhkajien yllättävälle voitolle


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.