Suomen merkittävimmät jalkapallosarjat saatiin pelattua loppuun ennen marraskuun maaottelurupeamaa, mutta tällä viikolla pelataan vielä liigakarsintoja TPS:n ja KTP:n välillä. Kaksiosaisessa karsinnassa viimeisestä paikasta Veikkausliigaan mitellään ensin keskiviikkona kello 18.30 Kotkassa ja sitten lauantaina kello 16 Turussa.

Ykkösen toiseksi paras joukkue KTP joutuu liigakarsintaan melkoisen otteluruuhkan kuormittamana, sillä kautensa viimeiseen viiteentoista vuorokauteen joukkue pelaa viisi peliä, joista kolme on vierasotteluja. Viime viikolla KTP haki tärkeät vierasvoitot niin Vaasasta kuin Pietarsaarestakin.

Ottelukalenterin ruuhkautuminen johtuu osaltaan koronapandemiasta, sillä KTP:ltä siirrettiin koronatartuntojen, -altistumisten ja -epäilyjen takia kaksi rästipeliä viime viikolle. Alun perin Ykkösestä karsintoihin osallistuvalla joukkueella piti olla ennen karsintoja muutaman viikon mittainen lepoetu veikkausliigaseuraan nähden, mutta asetelma kääntyi päälaelleen, kun Veikkausliigan loppusarjat päätettiin jättää pelaamatta. Nyt paremmin levännyt joukkue onkin TPS.

KTP:n virolaista päävalmentajaa Argo Arbeiteria tilanne ei naurata, vaan hän lähetti päättäjille suorat terveiset KTP:n kotisivujen otteluennakossa.

– Palloliitto on suunnitellut meille “**tun hyvän” loppukauden, missä on otettu huomioon kaikki urheilulliset ja muut asiat, että saataisi pelata kausi loppuun. Kiitos siitä, Arbeiter latasi.

– Me valitettavasti ei voida muuttaa sitä ja pelaamme niin kuin johtajat parhaaksi näkevät.

KTP:llä on karsinnoista sivussa kolme tärkeää pelaajaa. Tuomas Ollila toipuu käsileikkauksesta, joukkueen kapteeni David Ramadingaye reväytti sunnuntain Jaro-ottelussa takareitensä ja Thomas Agyirin työlupa on viivästynyt.

– Poissaolot tottakai harmittavat, mutta sellaista se jalkapallo on, Arbeiter harmittelee.

[readmore from=KTP]

KTP oli kauden aikana Ykkösen paras vierasjoukkue eikä hävinnyt kertaakaan vieraskentällä. Kotona tappioita kertyi kolme.

– Viimeinen Kajaani-peli meni ihan selvästi pilalle koronasta ja siitä johtuvasta karanteenista. Vieraspelien paremmat tulokset johtuu siitä, että Tolsalla on niin vaativa yleisö ja ehkä moni tuntee paineita siitä. Vieraspeleissä on joukkue ollut selvästi rennompi, Arbeiter arvelee.