Veikkausliigan keskiviikkoisella päätöskierroksella parrasvaloihin nousi kerralla kolme vuonna 2003 syntynyttä pelaajaa. Mistään rinnalla kulkijoista tai perässä vedettävistä poikasista ei ollut kyse, vaan kaikki kolme olivat saman tien isossa roolissa joukkueissaan.

Tammikuussa 18 vuotta täyttävä Eetu Huuhtanen oli ollut Ilveksen vaihtopenkillä jo kahdeksassa veikkausliigaottelussa, mutta päätöskierroksella hän sai ensimmäistä kertaa pelivuoron, kun vieraaksi tuli Honka. Huuhtanen ei ujostellut, vaan tuuletti heti voittoa, sillä Honka kaatui komeasti 4-1.

Huuhtaselle voi olla luvassa kasvava rooli ensi kaudella, sillä Ilveksen kapteeni Mika Hilander siirtyy ensi kaudeksi Hakaan. Ilveksellä on sopimus myös nuoren Matias Riikosen kanssa, mutta Riikonen pelaa ainakin ensi kesään saakka lainalla FC Kööpenhaminan organisaatiossa.

Eetu Huuhtasen kolme vuotta vanhempi isoveli Otto edustaa HIFK:ta ja pelasi tällä kaudella niin ikään yhden Veikkausliiga-ottelun, jossa hän päästi yhden maalin. Huuhtasen maalivahtiveljekset ovat siis veikkausliigatilastoissaan tismalleen tasoissa.

Teemu Eskola

@ES_Cola
Pelataan upeaa #veikkausliiga-kierrosta B-nuori-ikäisten 2003 syntyneiden suomalaispelaajien kannalta. Maksim Stjopin ensi kertaa Ilveksen avauksessa ja heti kaksi maalia. Eetu Huuhtanen debytoi Ilveksen maalilla & Honka kaatumassa. Niklas Pyyhtiä teki TPS:lle upean johtomaalin.

Ilveksen ottelussa suurimman huomion sai huhtikuussa 2003 syntynyt Maksim Stjopin. Stjopin oli niin ikään ensi kertaa Ilveksen avauksessa ja teki heti avausdebyytissään kaksi maalia. Aiemmin Stjopin oli pelannut vain kolme minuuttia Veikkausliigaa. Ilveksen kakkosjoukkueessa hän oli tehnyt Kakkosessa kauden aikana viisi maalia.

– No mää mietin himassa, mitä tuuletuksia mää teen, kun mää teen maalin, Stjopin sanoi itsevarmasti Ruudun haastattelussa.

”Maksim Stjopin, kun lähdit tähän iltaan pelaamaan, niin mitä sulla oli mielessä?”
Maksim: ”No mä mietin himassa, mitä tuuletuksia mä teen ku mä teen maalin”

Maksim😍😍😍

#ilves #keltavihreä #veikkausliiga

– ”Maksilla” on poikkeukselliset ominaisuudet ja hänessä on paljon samaa, kuin Naatan Skytässä. Vihdoinkin Stjopinilla on ollut pidempi onnistunut ja yhtäjaksoinen harjoittelujakso alla. Talvella oli vielä kaikenlaista lastenvaivaa, Ilveksen valmentaja Jarkko Wiss kommentoi kaksi maalia tehnyttä suojattiaan.

– Nuoret ovat ansainneet vastuunsa. Kauden mittaan moni on näyttänyt kakkosjoukkueessa ja poikamaajoukkueissa, että kehityskäyrä on vahvasti nousussa. Pallollinen pelaaminen on aika hienon näköistä. Nyt onkin sitten pitkä talvi aikaa kehittää etenkin fyysisiä ominaisuuksia.

Sankaruutta oli tarjolla myös joukon nuorimmalle, viime syyskuussa 17 vuotta täyttäneelle TPS:n Niklas Pyyhtiälle. Keskikentän superlupaus pelasi kyllä jo kauden 16 otteluaan, joten liigakokemusta hänellä oli ikätovereitaan enemmän, mutta eilen Pyyhtiä tuuletti todella komeaa debyyttimaaliaan. Pyyhtiän tekemä 3-2-maali toi TPS:lle voiton KuPS:sta, mutta pois karsijan paikalta se ei turkulaisia silti nostanut IFK Mariehamnin voitettua samaan aikaan oman ottelunsa.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Oho! TPS:n Latosen ja Pyyhtiän pikamaalit siirsivät ratkaisuthetket runkosarjan viimeisille minuuteille! #ruutu #veikkausliiga ruutu.fi/video/3725599

Kaikki nämä nimet kannattaa painaa visusti mieleen, sillä heistä kuultaneen vielä paljon. Niin Huuhtanen, Stjopin kuin Pyyhtiäkin kuuluvat myös Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkuevahvuuteen.