Bayern Münchenin laitahyökkääjällä Leroy Sanélla oli lauantaina turhauttava ottelu Bundesliigassa Bayer Leverkusenia vastaan.

Saksan maajoukkuelaituri vaihdettiin viheriölle 32. minuutilla Kingsley Comanin loukkaannuttua, mutta päävalmentaja Hans-Dieter Flick käskytti Sanen, 24, takaisin vaihtopenkille 68. minuutilla.

Sané on yksi Bayern Münchenin historian kalleimmista hankinnoista. Hän siirtyi seuraan viime kesänä Manchester Citystä 45 miljoonalla eurolla, mutta hän ei ole onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa müncheniläisten pelaavassa kokoonpanossa. Tämän kauden Bundesliigassa hän on päässyt avaukseen viidesti.

Flick vakuutti lauantain ottelun jälkeen, että Sanén tuplavaihto johtui taktisista syistä.

– Se ei ollut rangaistus. Minun oli tehtävä vaihto, ja vaihtoehdot olivat Thomas Müller, Serge Gnabry tai Leroy, kommentoi Flick Goalin mukaan.

– Kun me teemme vaihtoja, meidän on tehtävä niitä järkevästi. Thomas Müller on korvaamaton systeemissämme ja Serge Gnabry paransi pelaamistaan toisella jaksolla. Siksi vaihdoin Leroy Sanén pois.

– Meidän oli reagoitava niin, koska ei ollut muuta vaihtoehtoa.

– Joukkueen menestys menee yksilöiden edelle. Me tuemme Leroyta kaikin mahdollisin keinoin.

ESPN FC

@ESPNFC
Leroy Sane was subbed off just 36 minutes after being subbed on.

Sané vaikutti turhautuneelta tullessaan takaisin vaihtoon, mutta hän kommentoi tapausta tyynesti Bildille.

– Vaihto tuli yllätyksenä minulle. En ole ennen kokenut tuollaista, mutta tuollaista tapahtuu toisinaan. Joukkue oli tukenani heti loppuvihellyksen jälkeen, ja me kaikki olimme iloisia kolmesta pisteestä, sanoi Sané 2-1-voiton jälkeen.

Bayernin urheilutoimenjohtaja Hasan Salihamidžić puolusti Sanéa muistuttamalla, että saksalaislaiturilta meni käytännössä koko viime kausi sivu suun vakavan polvivamman takia.

– Tämä kaveri todella on huippupelaaja. Hän oli loukkaantuneena pitkään. Myös hän odottaa enemmän itseltään.

– Joukkue auttaa häntä siinä. Olen varma hänestä ja uskon häneen täysin. Hänellä on ominaisuuksia, joita hän toivottavasti esittelee meille ensi vuoden ensimmäisessä pelissä.

Bundesliiga siirtyy tämän viikonlopun jälkeen parin viikon talvitauolle. Bayern nousi lauantain voiton myötä Leverkusenin ohi sarjan piikkipaikalle.

LUE MYÖS: