Robert Lewandowski aiheutti Bayer Leverkusenille kauden avaustappion – Werkselfin toive sarjajohdosta talvitauolla haihtui viime minuutilla

© Kuva: Getty Images

Bayern München viettää jo tuttuun tapaan joulua ja uuttavuotta Bundesliigan kärkijoukkueena. Väkivahvan syyskauden pelannut Bayer Leverkusen sai luopua kärkipaikastaan lisäajan viime hetkillä, kun Bayern nousi 2-1-vierasvoittoon. Tappio oli Leverkusenille Bundesliigassa koko kauden ensimmäinen.

Ottelun avausmaali nähtiin 14. minuutilla. Bayer Leverkusen sai kulmapotkun, joka päätyi rangaistusalueen reunan tuntumaan Patrik Schickin ulottuville. 24-vuotias Tshekin maajoukkuehyökkääjä laukoi pallon upealla, teknisesti täydellisellä volleylla aivan Bayern Münchenin tolpan viereen, ja Manuel Neuer oli tyystin voimaton.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen vierasjoukkue Bayern München sai jobinpostia Kingsley Comanin loukkaantumisesta. Vamma vaikutti mahdollisesti takareisivammalta. Comanin korvasi kentällä Leroy Sané.

Pari minuuttia ennen avausjakson loppua Bayern München onnistui tasoittamaan pelin. Werkself-toppari Edmond Tapsoba purki huonosti, ja Bayern pääsi rakentamaan hyvän maalipaikan. Thomas Müller keskitti oikealta, ja toppari Jonathan Tah häiritsi maaliltaan ulostulleen Lukas Hradeckyn nyrkkeilyä. Kommunikaatiokatkos johti siihen, ettei kumpikaan kaksikosta osunut palloon, ja niinpä torstaina maailman tämän vuoden parhaaksi pelaajaksi valittu Robert Lewandowski pääsi vapaasti puskemaan Bayernin tasoihin.

Toisen jakson puolivälissä Hradecky esitti ottelun komeimman torjunnan, ja itse asiassa myös oman ainoan torjuntansa. Serge Gnabry laukoi terävästi, mutta suomalainen sai juuri ja juuri sormenpäänsä väliin ja onnistui torjumaan kudin kulmapotkuksi. Manuel Neuerille kirjattiin kaksi torjuntaa.

Pian Gnabryn vedon jälkeen Leroy Sané koki nöyryyttävän hetken, kun Hansi Flick kutsui hänet vaihtoon. Näin myös vaihdossa aloittanut Sané sai pelata ottelua vain 36 minuutin ajan. Tuplavaihdossa kentälle tulivat 17-vuotias Jamal Musiala sekä ”etuajassa” loukkaantumisestaan toipunut Joshua Kimmich, joka korvasi Corentin Tolisson.

Juuri Musiala vastasi 79. minuutilla pelin seuraavasta huippupaikasta, kun hän laukoi kauniin kierteisen kudin kohti alakulmaa. Hradecky seurasi palloa vain katseellaan, mutta maalivahdin paras kaveri tolppa pelasti Leverkusenin.

Loukkaantumiset menivät pelissä lopulta tasan, kun kotijoukkueen maalintekijä Patrik Schick joutui vaihtoon 82 peliminuutin jälkeen. Schickin takareiteen tuli kivuliaita tuntemuksia, ja niinpä hänet oli pakko korvata Lucas Alariolla.

Leverkusenin tappioton saldo Bundesliigassa näytti kestävän vuoden loppuun saakka, kunnes vieraiden lopun painostusjakso tuotti lisäajan viimeisellä minuutilla tulosta. Pallo karkasi Jonathan Tahilta vieraille, ja pahaksi onneksi sen sai vieläpä maailman tämän hetken kliinisin viimeistelijä Robert Lewandowski.

Kukaties Hradecky olisi muuten Lewandowskista yliotteen vielä saanut, mutta kun puolalaisen laukaus muutti suuntaa Edmund Tapsobasta, painui pallo vastustamattomasti suomalaisen selän taakse Leverkusenin verkkoon. Lewandowskin 17. bundesliigamaali 12 ottelussa syntyi ajassa 90’+3, ja muutti taululle lukemiksi 1-2. Leverkusenille tulos oli ankara pettymys.

Leverkusenin syyskausi on joka tapauksessa ollut hyvä, ja se viettää joulua ja uutta vuotta sarjan kakkosena, tasapisteissä RB Leipzigin kanssa. Bayern München on kaksikkoa kaksi pistettä edellä. Bundesliiga jatkuu juhlapyhien jälkeen 2. tammikuuta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.