Jalkapallon siirtomarkkinoihin erikoistunut italialaistoimittaja Fabrizio Romano raportoi Twitterissä, että AC Milan on lähellä hankkia Chelsean Fikayo Tomorin lainasopimuksella.

Romanon mukaan seurat ovat neuvotteluissa jo pitkällä. Lainasopimus sisältäisi 30 miljoonan euron osto-option.

Tomori on 23-vuotias keskuspuolustaja, joka on jäänyt Frank Lampardin alaisuudessa pienelle peliajalle Chelseassa. Lampard myönsi vastikään, että Tomorille etsitään lainaosoitetta.

Romano kirjoittaa, että AC Milanin johtoportaaseen kuuluva Frederic Massara pitää Tomorista ja halusi englantilaispuolustajan jo työskennellessään AS Romassa vuodet 2018 ja 2019.

Joukkueet ovat lähellä päästä sopimukseen, sillä Tomori on antanut hyväksyntänsä siirrolle Milanoon. AC Milan toivoo pääsevänsä Chelsean kanssa sopimukseen tulevina päivinä.

Tomorilla ja Chelsealla on sopimus kesään 2024 asti. Englannin maajoukkueessa yhden pelin pelannut toppari on ollut tällä kaudella kentällä vain yhdessä Valioliigan ottelussa.

AC Milan on tavoitellut myös Ranskan liigan Strasbourgista 20-vuotiasta topparia Mohamed Simakania. Simakan on ollut italialaisten ykköskohde, mutta nyt näyttää siltä, että Tomori on siirtymässä AC Milaniin.