Virallista: Bayer Leverkusen teki siirtoikkunan kolmannen hankintansa – taas Britteinsaarilta

© Kuva: Getty Images

Lukas Hradeckyn edustama Bayer Leverkusen on tehnyt tammikuun siirtoikkunan kolmannen hankintansa. Leicesterissä kaudella 2015-2016 Valioliigan mestaruuden voittanut Demarai Gray siirtyy Leverkuseniin 1,5 vuoden sopimuksella. Bayer Leverkusen vahvisti hetki uutisemme ulosmenon jälkeen englannin entisen juniorimaajoukkuepelaajan siirron.

Transfermarkt arvioi Grayn markkina-arvoksi 12 miljoonaa euroa, mutta Skyn lähteiden mukaan siirtosummaksi määräytyy vain 2-3 miljoonaa euroa. ”Alehinta” johtuu siitä, että vasempana laitahyökkääjänä pelaavan Grayn sopimus Leicesterin kanssa päättyy tähän kauteen.

Demarai Gray on pelannut urallaan 133 valioliigaottelua. Niissä hän on tehnyt kymmenen maalia ja syöttänyt 11. Tällä kaudella vastuu on jäänyt olemattomaksi, sillä Gray on pelannut vain 18 minuuttia Valioliigaa sekä yhden täyden Liigacupin ottelun.

– Demarai Graylla on paljon kikkoja ja hän on erittäin nopea, murtautumaan pystyvä laitapelaaja, joka elävöittää hyökkäämispelaamistamme. Hän voi luoda yksi vastaan yksi -tilanteita korkealla temmolla ja löytää kanssapelaajiaan. Valioliigakokemuksensa ansiosta Demarai on pelaaja, joka voi auttaa meitä heti, Leverkusenin urheilujohtaja Simon Rolfes kuvaili hankintaa.

Ison-Britannian ja Jamaikan kansalainen Gray odottaa innolla ensimmäistä kokemustaan Englannin ulkopuolella.

– Kun Bundesliiga aloitti ensimmäisenä isona liigana pelit viime vuonna koronatauon jälkeen, katsoi koko maailma tännepäin. Pidän saksalaisesta jalkapallosta, Gray imarteli.

– Näin, miten Bayer 04 hyökkää sekä pyrkii eteenpäin aggressiivisesti, teknisesti vaativasti ja pallonhallinnan kautta. Sovin hyvin siihen pelitapaan. Haluan kehittyä täällä edelleen ja olla menestyksekäs tämän viihdyttävän joukkueen kanssa.

Ennen Grayta Leverkusen on värvännyt tammikuussa Manchester Unitedista Timothy Fosu-Mensahin sekä Celticistä 20-vuotiaan Jeremie Frimpongin. Molempien kotimaa on Alankomaat ja luontaisin oikeapaikka oikea laitapuolustaja.

Uutista on päivitetty 31.1. kello 17.22 sen jälkeen, kun Bayer Leverkusen vahvisti Grayn siirron.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.