464 ottelua ja kymmenen voitettua pokaalia – Suomen maajoukkueen entinen toppari Sami Hyypiä on Liverpoolin elävä pelaajalegenda.

Hyypiä, 47, edusti Liverpoolia vuosina 1999-2009 ja saavutti seurassa muun muassa kauden 2004-05 Mestarien liigan voiton. Suomalaispuolustaja jätti ikuisen jäljen Liverpooliin ja sen historiaan, mutta myös pelaajiin, jotka vasta aloittelevat taivaltaan Anfieldilla.

Talven siirtoikkunan viimeisenä päivänä Liverpool hankki keskuspuolustaja Ozan Kabakin Schalkesta. Turkkilaistoppari kertoi siirtonsa yhteydessä Liverpoolin sivuilla, että hän on seurannut joukkuetta jo pienestä pitäen ja pitänyt nuorena silmällä etenkin Hyypiän ja toisen pelaajalegendan Steven Gerrardin otteita.

– Liverpool oli lapsuuteni suosikkiseura, joten halusin aina tulla tänne ja pelata tällä uskomattomalla stadionilla näiden uskomattomien kannattajien edessä. Tämä oli unelmani ja nyt se tulee toteen.

– Katsoin paljon Liverpoolin entisiä pelaajia, kuten Gerrardia ja Sami Hyypiää. Tiedän, että täällä on ollut paljon legendaarisia pelaajia. Katsoin myös Mestarien liigan finaalin vuonna 2005. Olin monesti todella vaikuttunut katsoessani niitä pelejä. Ne ovat muistojani.

Kabak, 20, kertoi, että hän on seurannut Liverpoolia myös viime vuosina, kun joukkue on palannut mestaruuksien tielle.

– Katson aina Valioliigaa ja tietysti Liverpoolia. Sanoisin, että viimeisten parin vuoden aikana he todella dominoivat Valioliigaa ja Mestarien liigaa. Tämä on uskomaton joukkue, minusta ehkä maailman paras joukkue, joten olen todella onnellinen, kun saan olla täällä.

Kabak ei ole vielä päässyt debytoimaan uuden seuransa väreissä, mutta sunnuntaina hän istui jo penkillä, kun Liverpool hävisi Valioliigan huippukamppailussa Manchester Citylle 1-4. Liverpool on sarjassa neljäntenä, kymmenen pistettä perässä sarjakärki Cityä, kun kaudesta on pelattu hieman yli puolet.

Ozan KABAK

@ozankabak4
Today, I would like to thank those who have been by my side and given me their endless support; as I signed for one of the biggest clubs in the world, Liverpool FC. As always, I will do my best to make you proud and to be worthy of your efforts & kindness.
@LFC