Liverpool ja Manchester City kohtasivat sunnuntai-iltana Valioliigan kärkikamppailussa Anfieldilla. City oli ottelussa täysin suvereeni ja nappasi täydet sarjapisteet 4-1-murskavoitolla.

Ottelun avausjakso oli todella vauhdikas. Peli virtasi nopealla tempolla päästä päähän, mutta molempien joukkueiden puolustuspelaaminen oli laadukasta ja maalipaikat olivat kortilla.

Ensimmäinen todellinen maalipaikka nähtiin 24. peliminuutilla. Trent Alexander-Arnold lähetti oikealta laidalta loistavan keskityksen, joka tavoitti Sadio Manén, mutta senegalilaisen pusku lähietäisyydeltä suuntautui yli maalin.

Cityn maalin suulla pelannut Ederson joutui ensimmäistä kertaa torjuntahommiin puolen tunnin kohdalla. Roberto Firmino sai pallon rangaistusalueen rajalla ja laukoi tulisesti. Ederson vei kuitenkin pidemmän korren Brasilian maajoukkuetoverien välisessä taistossa torjuttuaan etuyläkulmaan suuntautuneen laukauksen.

Manchester City sai loistavan paikan maalintekoon, kun peliä oli takana 37 minuuttia. Fabinho kaatoi Raheem Sterlingin rangaistusalueen sisällä ja ottelun erotuomari Michael Oliver näytti välittömästi rangaistuspotkua. İlkay Gündoğan asettui pallon taakse, mutta tuhri tuhannen taalan paikkansa laukomalla pallon taivaan tuuliin.

Tauolle siirryttiin huippupaikoista huolimatta 0-0 -lukemissa.

@Squawka_Live

Ilkay Gündogan misses a first half penalty for Man City after Fabinho had brought down Raheem Sterling.

Mikäli yllä oleva twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Heti toisen jakson alussa Gündoğan hyvitti joukkuekavereilleen mokatun rangaistuspotkunsa. Sterling pelasi vasemmalta laidalta pallon Phil Fodenille, joka laukoi lähietäisyydeltä. Alisson torjui, mutta pomputti pallon eteensä. Gündoğan oli ensimmäisenä paluupallossa ja tuikkasi pallon maaliin. 0-1.

58. peliminuutilla Liverpool oli lähellä tasoittaa ottelun. Curtis Jones murtautui vasemmalta hyvään maalintekopaikkaan ja laukoi, mutta pallo meni hiuksenhienosti ohi maalin.

Reilun tunnin pelin jälkeen Mohamed Salah vei Ruben Diasin kahville ja oli karata läpiajoon. Huippukautta pelaavalla portugalilaisella ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin rikkoa. Rangaistuspotku. Tällä kertaa Liverpoolille. Salah asettui itse pallon taakse ja täräytti pallon vuorenvarmasti yläkulmaan. 1-1.

City toimitti pallon toistamiseen Liverpoolin maaliin, kun peliä oli käyty 73 minuuttia. Alisson ja Fabinho sekoilivat oikein todenteolla, eikä vierailijat jättäneet paikkaansa käyttämättä. Lahjamaali syntyi oikealta laidalta lähetetystä matalasta keskityksestä, jonka Gündoğan tuikkasi maalin edestä sisään. 1-2.

Catch him if you can.

Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Eikä aikaakaan, kun City osui jo kolmannen kerran. Umpisurkean ottelun pelannut Alisson lahjoitti jälleen käsittämättömällä tavalla pallon Citylle, ja vierailijat kiittivät. Raheem Sterling sai tuikata pallon maaliviivalta tyhjiin Bernardo Silvan (ja Alissonin) nappisyötöstä. 1-3.

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
Alisson committed more errors leading to a goal v Man City (2) than in his previous 54 @premierleague games 𝙘𝙤𝙢𝙗𝙞𝙣𝙚𝙙

😬😬

City ei nostanut jalkaa kaasulta kahden maalin johtoasemassa. Taivaansiniset vyöryivät jatkuvalla syötöllä vaarallisesti kohti Liverpoolin päätyä ja se tuotti tulosta.

Phil Foden sai kunnian viimeistellä joukkueensa neljännen osuman, kun peliä oli takana 83 minuuttia. Foden murtautui oikealta laidalta maalintekopaikkaan ja laukoi järisyttävällä voimalla pallon maaliin. Alisson oli maalillaan täysin voimaton. 1-4.

Enempää maaleja ottelussa ei nähty, joten täydet sarjapisteet matkasivat Cityn mukana Manchesteriin. Murskavoitto vankisti Cityn asemaa Valioliigan sarjataulukon kärjessä. Cityn sarjajohto on nyt viisi pistettä. Lisäksi joukkueella on yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin toisella sijalla olevalla Manchester Unitedilla.

Liverpoolille tappio oli jo kolmas peräkkäinen kotikentällään. Merseysidelaispoppoo on sarjataulukossa sijalla neljä.