Koronapandemia on johtanut moniin ikäviin ja koviin peruuntumisiin urheilun saralla kuten muillakin aloilla. Junioripelaajat joutuivat viime vuonna nieleskelemään pettymyksiään, kun monet juniorien arvoturnaukset päätettiin jättää kokonaan pelaamatta. Nyt nuorille jalkapalloilijoille koitti seuraava pettymys, kun UEFA ilmoitti keskiviikona, että UEFA Youth League jätetään kaudella 2020-2021 kokonaan pelaamatta.

Kilpailun piti alun perin käynnistyä lohkovaiheella syyskuussa, mutta silloin sen aloitusta lykättiin viimevuotisen koronatauon myllättyä koko jalkapallokalenterin uusiksi. Syyskuun lopussa päätettiin, että lohkovaiheesta luovuttiin ja Youth League alkaisi suoraan 64 joukkueen pudotuspeleillä. Otteluparit arvottiin tammikuussa ja pelien piti alkaa maaliskuun alussa. Nyt koko kilpailu päätettiin kuitenkin perua.

UEFA perustelee päätöstään Euroopan terveysviranomaisten määräyksille sekä eri maiden välillä olevilla matkustusrajoituksilla. Ennen kilpailun peruuntumista kokonaan kaksi joukkuetta oli jo vetäytynyt pois Youth Leaguesta.

– UEFA:n valiokunta painottaa, ettei kilpailun lykkääminen edelleen ole mahdollista. Nuorten pelaajien terveyden ja turvallisuuden täytyy olla suurin prioriteetti, tiedotteessa todetaan.

[readmore from=UEFA-Youth-League]

UEFA Youth League perustettiin vuonna 2013, ja tämän oli määrä olla kilpailun kahdeksas kausi. Mestaruutta puolusti Real Madrid. Youth Leaguen menestyksekkäimmät seurat ovat kahdesti kisan voittaneet Chelsea ja Barcelona. Chelsea on ollut loppuottelussa peräti neljä kertaa seitsemästä.

UEFA Youth League pelataan seurojen alle 19-vuotiaiden joukkueilla. Suomalaista joukkuetta ei tällä kaudella olisi mukana ollut.