Zlatan Ibrahimovićin ja Romelu Lukakun hurjasta sanasodasta aloitettiin tutkinta

© Kuva: Getty Images

Italian jalkapalloliitto FIGC on aloittanut tutkinnan AC Milanin Zlatan Ibrahimovićin ja Internazionalen Romelu Lukakun riitelystä joukkueiden välisessä Coppa Italian ottelussa.

Maalitykit olivat lyhyesti joukkuekavereita Manchester Unitedissa kaudella 2017-18, mutta Ibrahimovićin ja Lukakun lämpimistä väleistä ei ollut tietoakaan viime tiistain puolivälieräkamppailussa, jonka Inter vei nimiinsä maalein 2-1.

Molemmat huutelivat solvauksia toisilleen, ja nahistelu oli yltyä myös fyysiseksi. Interin muiden pelaajien oli pideltävä Lukakua, jottei hän ryntäisi Ibrahimovićin perään.

BBC:n mukaan kenttämikrofoni poimi talteen Ibrahimovićin kommentin, jossa hän kehotti Lukakua ”tekemään voodoo-soopaansa”. Heiton uskottiin viittaavan Evertonin omistajan Farhad Moshirin muutaman vuoden takaiseen haastatteluun, jossa hän sanoi, että Lukaku hylkäsi jatkosopimustarjouksen ”voodoo-viestin” takia.

Ibrahimovićin heitto poiki myös epäilyjä rasismista, mutta ruotsalaistähti kiisti sosiaalisessa mediassa moiset tarkoitusperät.

FIGC on nyt ottanut tapauksen tarkempaan syyniin. Ottelun erotuomari Paolo Valeri kutsuttiin maanantaina kuultavaksi välikohtauksen tiimoilta.

Valeri antoi kummallekin pelaajalle varoituksen heidän riitelystään. Ibrahimović sai myöhemmin vielä toisen keltaisen kortin ja siten punaisen perään. Lukaku ei saanut ottelussa punaista, mutta hänen korttitilinsä tuli varoituksen myötä täyteen, joten hänen on huilattava tiistain välieräottelu Juventusta vastaan. Jaetut pelikiellot koskevat vain Italian cupia, joten Ibrahimović kärsii pannansa vasta ensi kaudella.

LUE MYÖS:

Lähteet: Reuters, Sky Sports

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!