Italian jalkapalloliitto FIGC on aloittanut tutkinnan AC Milanin Zlatan Ibrahimovićin ja Internazionalen Romelu Lukakun riitelystä joukkueiden välisessä Coppa Italian ottelussa.

Maalitykit olivat lyhyesti joukkuekavereita Manchester Unitedissa kaudella 2017-18, mutta Ibrahimovićin ja Lukakun lämpimistä väleistä ei ollut tietoakaan viime tiistain puolivälieräkamppailussa, jonka Inter vei nimiinsä maalein 2-1.

Molemmat huutelivat solvauksia toisilleen, ja nahistelu oli yltyä myös fyysiseksi. Interin muiden pelaajien oli pideltävä Lukakua, jottei hän ryntäisi Ibrahimovićin perään.

BBC:n mukaan kenttämikrofoni poimi talteen Ibrahimovićin kommentin, jossa hän kehotti Lukakua ”tekemään voodoo-soopaansa”. Heiton uskottiin viittaavan Evertonin omistajan Farhad Moshirin muutaman vuoden takaiseen haastatteluun, jossa hän sanoi, että Lukaku hylkäsi jatkosopimustarjouksen ”voodoo-viestin” takia.

Ibrahimovićin heitto poiki myös epäilyjä rasismista, mutta ruotsalaistähti kiisti sosiaalisessa mediassa moiset tarkoitusperät.

Zlatan Ibrahimović

@Ibra_official
In ZLATAN’s world there is no place for RACISM.
We are all the same race - we are all equal !!
We are all PLAYERS some better then others.
instagram.com/p/CA8pPu2nDMC/…
instagram.com

Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) • Instagram video

FIGC on nyt ottanut tapauksen tarkempaan syyniin. Ottelun erotuomari Paolo Valeri kutsuttiin maanantaina kuultavaksi välikohtauksen tiimoilta.

Valeri antoi kummallekin pelaajalle varoituksen heidän riitelystään. Ibrahimović sai myöhemmin vielä toisen keltaisen kortin ja siten punaisen perään. Lukaku ei saanut ottelussa punaista, mutta hänen korttitilinsä tuli varoituksen myötä täyteen, joten hänen on huilattava tiistain välieräottelu Juventusta vastaan. Jaetut pelikiellot koskevat vain Italian cupia, joten Ibrahimović kärsii pannansa vasta ensi kaudella.

LUE MYÖS:

Lähteet: Reuters, Sky Sports