Jamie Vardy on kuulunut Valioliigan parhaimpiin hyökkääjiin jo usean vuoden ajan.

Vardy nousi kaikkien tietoisuuteen kaudella 2015-16, jolloin Leicester voitti vastoin kaikkia todennäköisyyksiä Valioliigan mestaruuden.

Vardylle kyseessä oli vasta uran toinen pääsarjakausi. Vardy iski kyseisellä kaudella komeat 24 täysosumaa Valioliigassa.

34-vuotias Vardy on pelannut urallaan 235 valioliigaottelua, joissa on syntynyt 115 maalia.

Englantilaishyökkääjä tunnetaan myös varsin omalaatuisista rituaaleistaan ennen otteluita. Vardy juo muun muassa Red Bullia ja käyttää avoimesti nuuskaa.

Vardyn kanssa Leicesterissä Valioliigan mestaruuden voittanut Ritchie De Laet kertoi Het Nieuwsbladin haastattelussa englantilaiskärjen alkoholitottumuksista ennen otteluita.

– Ammattilaisjalkapalloilijana tiedät, milloin voit mennä juhlimaan ja juoda alkoholia. Tiedät myös luonnollisesti sen, milloin et voi tehdä niin. Vardy on silti selvä poikkeustapaus. Hän voi juoda oluttuoppeja ja syödä pizzaa ottelun alla, mutta silti hän saa kentällä itsestään parhaan irti. Vardy olisi vain onnellinen, jos hänellä olisi autonsa takakontissa muutama olutlava.

– Vuonna 2016 hän rikkoi Ruud van Nistelrooyn ennätyksen, kun hän teki 11 ottelussa peräkkäin maalin. Ennätysotteluaan edeltävänä iltana olimme hotellihuoneessamme. Bussikuljettajamme oli hankkinut meille portolaisen viinipullon ja piilotimme sen huoneeseemme.

– Join pienen lasin siitä, mutta Vardy joi koko loppupullon yksinään. Seuraavana päivänä hän rikkoi van Nistelrooyn ennätyksen. Hän on loistotyyppi.