Gianluigi Buffon paljasti, milloin jää viimeistään eläkkeelle: ”Sen pidemmälle en aio jatkaa”

© Kuva: Getty Images

Gianluigi Buffon on myöntänyt, että hänen legendaarinen huippu-uransa voi jatkua vielä vuoteen 2023 – jolloin ikämittarissa vilkkuisi jo 45 vuotta.

Italialaisvahti palasi kesällä 2019 Juventukseen vietettyään yhden kauden Paris Saint-Germainissa. Monet odottivat hänen pelaajauransa päättyvän kesään 2020, mutta Buffon allekirjoitti Juven kanssa jatkosopimuksen myös kaudelle 2020-21.

Tämä sopimus lähenee nyt loppuaan ja kysymykset Buffonin tulevaisuudesta roikkuvat jälleen ilmassa. 43-vuotias on kuitenkin vihjannut, että uusi jatkopahvi kuulostaisi hyvältä idealta ainakin hänen korvaansa.

– Olen oppinut, ettei mikään elämässä ole varmaa. Minun pääni sisällä on oikeasti myös viimeinen pysäkki. Maksimipiste, joka on kesäkuu 2023, Buffon kertoi The Guardianille.

– Se on maksimi, jota pidemmälle en aio jatkaa. Mutta, voisin myös lopettaa pelaamisen seuraavan neljän kuukauden sisällä.

Buffon kertoi jäävänsä ensimmäisen kerran eläkkeelle vuonna 2017, jonka jälkeen hän kuitenkin toteutti yllätyssiirron PSG:hen.

Buffon on voittanut urallaan peräti kymmenen Italian mestaruutta, yhden Ranskan mestaruuden sekä vuoden 2006 MM-kisat maajoukkuepaidassa.

Kyseinen ura on kestänyt jo uljaat 26 vuotta, mutta huipputorjujan mielestä hänen kertomukseensa mahtuu ”vielä yksi tarina” lisää.

– Yleensä kun pelaaja tulee minun ikääni, laskun sanotaan tapahtuvan kerralla – yhdestä hetkestä suoraan toiseen. Minä en kuitenkaan usko tähän, Buffon jatkoi.

– Tunnen itseni parhaiten, ja omista tuntemuksistani päätellen, en usko että mitään yllättävää romahdusta olisi tuloillaan. Uskon myös kovasti kohtaloon. Kun Juventus tarjosi minulle tilaisuuden palata, ajattelin: ”Madonna!”

– Koskaan ei voi tietää. Ehkä sillekin oli tarkoitus – vielä yksi viimeinen tarina kirjoitettavaksi.

Tällä kaudella Buffon on pelannut 10 ottelua kaikki kilpailut mukaan lukien. Andrea Pirlon luotsaama Juventus on Serie A:n sarjataulukossa kolmantena, seitsemän pistettä sarjakärki Internazionalea jäljessä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.