Glen Kamara astui median eteen, ei voinut kommentoida torstain tapahtumia – ”Siitä on juristien selkeä määräys”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien ja Rangersin keskikenttäpelaaja Glen Kamara astui median eteen tänään tiistaina. Kamara ei voinut kuitenkaan kommentoida viime torstain tapahtumia millään tavalla.

Viime torstaina Kamara joutui rasistisen solvauksen uhriksi Eurooppa-liigan ottelussa Slavia Prahaa vastaan. Ottelun jälkeen Slavia väitti Kamaran käyttäneen väkivaltaa pukukoppikäytävällä. UEFA otti molemmat väitteet tutkittavakseen, ja tutkinta on yhä kesken.

Kamara kertoi aiemmin tiedotteessaan, että Slavian pelaaja Ondrej Kudela oli haukkunut häntä rasistisesti kuiskaamalla korvaan ”v*tun apina”. Huuhkajien tiistain lehdistötilaisuudessa maajoukkueen tiedottaja Timo Walden kertoi heti alkajaisiksi, ettei Kamara voi kommentoida torstain tapahtumia.

– Ennen kuin varsinaisesti startataan, täytyy sanoa, että Glen Kamara ei yksinkertaisesti saa puhua tai kommentoida viime torstain tapahtumia. Siitä on hänen työnantajansa ja juristien selkeä määräys, Walden sanoi avaten tilaisuuden.

Kamaralta aiheesta muutama kysymys silti kysyttiin.

– Jos on pelistä kysymyksiä, niin voin vastata, mutta muuhun en voi oikein sanoa mitään, Kamara totesi.

– Olen todella kiitollinen saamastani tuesta. En voi oikein sanoa muuta. Olen kiitollinen, että ihmiset ovat olleet tukenani, Kamara kiitteli.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva on ollut iloinen siitä, miten joukkue on tukenut Kamaraa ja osoittanut vahvaa joukkuehenkeä vaikealla hetkellä.

– Joukkueen isoin vahvuus on henki, ja se on osoitettu tässäkin asiassa hienolla tavalla.

– On käsittämätöntä, että tällaista tapahtuu. Valitettavasti yhteiskunnassa ja urheilussa rasismia yhä on. Toivottavasti se saadaan mahdollisimman nopeasti vähenemään.

Huuhkajien maalivahti Jesse Jorosen mukaan asia on käsitelty joukkueen sisällä.

– Totta kai asia on käyty läpi. Kaikki osoittavat täyden tukensa Glenille ja kaikelle rasismin vastaiselle työlle. Asian suhteen on todella paljon kehitettävää niin maailmassa kuin jalkapallossakin, Joronen totesi.

Suomi kohtaa keskiviikkona MM-karsintojen avausottelussa Bosnia ja Hertsegovinan Olympiastadionilla kello 21.45. Sunnuntaina Huuhkajat matkustaa Ukrainan vieraaksi. Lisäksi Suomi pelaa vielä ensi viikon keskiviikkona harjoitusmaaottelun Sveitsiä vastaan vieraskentällä.

Kaikki Suomen ottelut ovat nähtävissä Elisa Viihde Viaplaysta, V Sport Jalkapallo -kanavalta sekä ilmaiseksi Viafreesta.

LUE MYÖS:

Yksi hyökkääjä putosi Huuhkajien riveistä – toinen pelaaja jätti harjoitukset väliin kurkkukivun vuoksi

Glen Kamara astui median eteen, ei voinut kommentoida torstain tapahtumia – ”Siitä on juristien selkeä määräys”

”Annoin rehellisen mielipiteeni” – Robin Lodilla oli näppinsä pelissä Huuhkajat-puolustajan siirrossa, oma tilanne selkeä

Onni Valakari ottaisi unohdetun suomalaistykin avosylin takaisin Huuhkajiin: ”Kaikki tietävät hänen vaarallisuutensa”