HJK lähtee tulevaan veikkausliigakauteen vahvana ennakkosuosikkina ja tietysti hallitsevana mestarina. HJK valitsi uudeksi kapteenikseen Huuhkajistakin tutun Daniel O’Shaughnessyn.

Viime kaudella HJK:n kapteeninnauhaa kantoi toinen Huuhkajien pelaaja Nikolai Alho. Hän kuitenkin siirtyi kauden jälkeen MTK Budapestiin. Uudeksi kapteeniksi valittiin 26-vuotias O’Shaughnessy, joka aloittaa nyt neljännen kautensa HJK:n riveissä. Kapteenin valitsivat pelaajat ja taustat yhdessä äänestämällä.

– On suuri kunnia olla HJK:n kapteeni tällä kaudella. Olen ylpeä ja otettu siitä että joukkuekaverit ja valmennus valitsivat minut, O’Shaughnessy kommentoi HJK:n nettisivuilla.

O’Shaughnessy on Riihimäen Nappulaseuran kasvatti, mutta siirtyi vanhemmalla iällä HJK:n organisaatioon. HJK:sta tie vei ulkomaille jo vuonna 2012, kun puolustaja siirtyi FC Metzin junioreihin Ranskaan. Sen jälkeen tie vei Englantiin, jossa O’Shaughnessy edusti Brentfordia, Cheltenhamia. Lisäksi HJK-kapteeni kävi lyhyellä pestillä myös Tanskassa FC Midtjyllandin riveissä.

HJK:n kapteenin valintaa voidaan pitää jopa hieman yllättävänä, sillä varakapteeniksi valittiin kokenut paluumuuttaja Markus Halsti, 37. Lisäksi Lucas Lingman ja Miro Tenho hoitavat varakapteenin virkaa.

O’Shaughnessy julisti myös HJK:n kovat tavoitteet ääneen alkavalle kaudelle.

– Kapteenina haluan pitää yllä korkeaa vaatimustasoa ja luoda positiivista ilmapiiriä joukkueeseen. Tavoitteet tälle kaudelle ovat selkeät, voittaa Suomen cup, Veikkausliiga ja edetä lohkovaiheeseen Euroopassa, tuore kapteeni luetteli.