Merkittävä urheilulehti ennakoi: Teemu Pukille huilivuoro Huuhkajien pelissä?

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva julkisti keskiviikkona pelaajavalintansa maaliskuun triplamaaotteluihin. Jos jotkut vielä pelkäsivät, että koronamatkustusrajoitukset uhkaisivat esimerkiksi Isossa-Britanniassa pelaavien suomalaisten mukaanpääsyä, oli eilen aika huokaista helpotuksesta: tulikuuman ykköshyökkääjän Teemu Pukin nimi löytyi listalta.

Merkittävä urheilulehti The Athletic lähtee kuitenkin siitä olettamuksesta, että kolmea täyttä ottelua Pukki ei tule Huuhkajien paidassa pelaamaan. Pukki on mitä todennäköisimmin terveenä ollessaan Suomen avauksessa MM-karsintaotteluissa Bosniaa ja Hertsegovinaa sekä Ukrainaa vastaan, mutta niitä seuraavassa harjoitusottelussa saattaa Norwich-hyökkääjä saada huilivuoron.

The Athleticin mukaan Norwich ei aio pyytää Kanervalta palveluksia tai erityiskohtelua, mutta näin saattaa siitä huolimatta tapahtua. Norwich tavoittelee ahnaasti paluuta Valioliigaan, ja 22 maalia tehneen suomalaisen paluu riveihin mahdollisimman hyvässä tikissä palvelisi Kanarialintujen etuja parhaiten.

Norwich palaa maaottelutauolta pitkäperjantaina pelattavassa vierasottelussa Prestonia vastaan. Tuo peli pelataan alle 48 tuntia Huuhkajien Sveitsi-pelin jälkeen. Näin ollen Pukki tuskin aloittaa Sveitsi-peliä, eikä välttämättä pelaa ottelussa lainkaan. Suomella kun on käytössään kolme muutakin hyökkääjää: Joel Pohjanpalo, Marcus Forss ja Rasmus Karjalainen.

– On selvää, että MM-karsintapelien painoarvo on harjoitusottelua suurempi, Markku Kanerva vastasi keskiviikkona Palloliiton etämediatilaisuudessa esitettyyn peluutuskysymykseen.

– Sveitsi-peli tarjoaa myös hyvän näyttöpaikan joillekin pelaajille esitellä nykykuntoaan. Se jää nähtäväksi, miten kokoonpano tulee muodostumaan. Aika monta pelaajaa tullaan näissä kolmessa ottelussa varmasti näkemään.

– Vielä ei ole seuravalmentajilta puheluja tullut, mutta voi olla, että loppuviikosta vielä tulee. Olen itsekin miettinyt, että pitäisikö seuroille soitella ja sanoa, että ”meillä tulee kolme matsia kahdeksan päivän sisällä, että säästelkääpä näitä meidän pelaajia”.

– Totta kai ymmärrän, että monella joukkueella on sarjatilanne sellainen ja meidän pelaajat isossa asemassa joukkueessa, että seuravalmentaja haluaa heidän pelaavan. Siihen on aika vaikea vaikuttaa. Aina voidaan puolin ja toisin yrittää neuvotella, mutta vielä ei ole puhelin soinut, Kanerva totesi.

Norwichilla on täysi työ saada Preston-otteluun vahvin mahdollinen joukkue, sillä matkustusrajoitukset ja pakolliset koronatestit vaikeuttavat joka tapauksessa otteluun valmistautumista. Pukki ei ole ainoa Norwichin pelaaja, joka lähtee maajoukkuekomennukselle lauantain Blackburn-pelin jälkeen. Oliver Skipp ja Max Aarons lähtevät Englannin U21-maajoukkueeseen, Dimitris Giannoulis Kreikan maajoukkueeseen ja Grant Hanley ja Kenny McLean Skotlannin maajoukkueeseen.

LUE MYÖS:

Markku Kanervalta hämmentävä paljastus Roman Eremenkosta: ”Olisi kiva tietää”

Markku Kanerva kehottaa Glen Kamaraa uusiin haasteisiin: ”Eväät riittävät kyllä”

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!