Suomen jalkapallomaajoukkueen pelit MM-karsinnoissa jatkuvat sunnuntai-iltana Kiovan olympiastadionilla Ukrainaa vastaan.

Huuhkajat menetti kaksi elintärkeää pistettä karsintojen avausottelussa Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan, kun taas Ukraina venyi Ranskaa vastaan yllätykseen ja haki Pariisista pisteen.

Ukraina sekä Bosnia ja Hertsegovina ovat Huuhkajien niin sanotut päävastustajat karsintalohkossa, joten erityisesti maiden keskinäiset ottelut ovat elintärkeitä. Kiovassa pelattavan vierasottelun merkitystä ei voi siis liikaa korostaa.

Ottelun merkityksen tiedostaa myös Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva, joka myönsi ottelun alla, että pistetilin tulee karttua Kiovassa.

[readmore from=Huuhkajat]

– Kaikki tiedämme, että pelistä tulee meille haastava. Ukraina on laadukas joukkue. Täältä olisi saatava pisteitä kotiin, jotta pääsemme kamppailemaan lopputurnauspaikasta, Kanerva sanoi.

Fifa-rankingissa sijalla 24 oleva Ukraina on täynnä nimekkäitä pelaajia. Ukrainan tulevaisuus näyttää muutenkin erittäin valoisalta, sillä maa voitti alle 20-vuotiaiden MM-kisat vuonna 2019. Kyseisestä maailmanmestariryhmästä Ukrainan A-maajoukkueeseen on kuitenkin noussut toistaiseksi vain laitapuolustaja Yukhym Konoplya.

Ukraina lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, mutta viime vuosien aikana altavastaajan rooli on sopinut mainiosti Huuhkajille. Hyvänä päivänä Kanervan luotsaama ryhmä pystyy voittamaan kenet tahansa, josta hyvänä osoituksena Pariisin ihme viime marraskuussa.

Huuhkajien on venyttävä parhaimpaansa Kiovassa saadakseen hyvän tuloksen. Erityisen tarkkana täytyy olla Ukrainan kirkkaimpien tähtien kanssa, jotka on pidettävä aisoissa.

Oleksandr Zintšenko

24-vuotias Zintšenko on Ukrainan maajoukkueen kirkkain tähti. Man Cityssä Zintšenko pelaa vasemman laitapuolustajan roolia, mutta maajoukkueessa hänet on totuttu näkemään keskikentällä. Zintšenko on nopea ja pallovarma pelaaja, joka pystyy rikkomaan juonikkailla syötöillään puolustuslinjoja.

Uutinen jatkuu kuvan jälkeen.

Oleksandr Zintšenko on edustanut Manchester Cityä vuodesta 2016 lähtien. Tällä kaudella ukrainalaispelaaja on saanut vastuuta 22 ottelussa. Kuva: Getty Images

Ruslan Malinovskyi

Seurajoukkuetasolla Atalantaa edustava Malinovskyi on Zintšenkon tavoin todella vaarallinen pelaaja. Kymppipaikalla parhaiten viihtyvä Malinovskyi on tunnettu taituruudestaan sekä kovasta vasemman jalan laukauksestaan. Tätä kaveria Huuhkajat ei saa missään nimessä päästää vetopaikoille!

Roman Jaremtšuk

191-senttinen Jaremtšuk tunnetaan vahvana pääpelaajana ja on Ukrainan ykkösvalinta kärkeen. KAA Gentin riveissä neljättä kauttaan pelaava hyökkääjä on takonut kuluvan kauden aikana seurajoukkueessaan 18 maalia 34 otteluun. Syyskuussa 2018 debyyttinsä Ukrainan maajoukkueessa tehnyt Jaremtšuk on tehnyt A-maajoukkueessa kuusi maalia 20 otteluun.

Kaikki Suomen ottelut ovat nähtävissä Elisa Viihde Viaplaysta, V Sport Jalkapallo -kanavalta sekä ilmaiseksi Viafreesta.

LUE MYÖS: