Rangersilta virallinen tiedote: Seura vahvasti Glen Kamaran tukena – tiukka viesti myös UEFA:n suuntaan: ”Nyt saa riittää”

© Kuva: Getty Images

Rangers pysyy vahvasti Glen Kamaran tukena rasismikohun keskellä. Rangers lähetti virallisen tiedotteen, jossa seurajohto antoi tukensa Kamaralle ja toivoi UEFA:n tutkivan rasismisyytökset.

Tapahtumat käynnistyivät Rangersin ja Slavia Prahan välisessä Eurooppa-liigan neljännesvälierässä torstai-iltana. Ottelun loppuhetkillä Slavian pelaaja Ondrej Kúdela sanoi jotain Kamaralle peittäen suunsa kädellään, jotta tv-kamerat eivät voineet nähdä, mitä hän sanoi. Sen jälkeen Kamara menetti totaalisesti malttinsa. Lue tarkempi selvitys, mitä tilanteessa tapahtui.

Rangersin päävalmentaja Steven Gerrard kertoi ottelun jälkeen, että kyseessä olisi ollut rasistinen solvaus. Gerrard myös sanoi uskovansa sataprosenttisesti Kamaraa.

Slavia vastasi syytöksiin tiedotteella, jossa se kertoi, että Kúdela olisi sanonut ”you fu*king guy”, eli vapaasti suomennettuna ”vit*u, mikä jätkä”. Lisäksi Slavia kertoi Kamaran hyökänneen väkivaltaisesti pukukoppikäytävällä Kúdelan kimppuun ottelun jälkeen.

UEFA kertoi ottavansa molemmat väitteet tutkittavakseen.

Rangersin tiedotteessa tuettiin vahvasti rasistisen hyökkäyksen kohteeksi väitettyä Kamaraa.

– Rangers ei sulata rasistista solvausta, jonka Glen kamara koki. Seurana seisomme päättäväisesti Glenin takana ja tuemme häntä ja hänen joukkuekavereitaan. Seisomme jokaikisen pelaajamme takana. Huolimatta ihonväristä tai uskonnosta, jos kannat kuuluisaa Rangers FC:n sinistä väriä, olet yksi meistä. Ihan jokainen, Rangersin toimitusjohtaja Stewart Robertson painottaa.

Ottelun jälkeen myös punaisella kortilla ulos lentänyt Kemar Roofe joutui sosiaalisessa mediassa rasistisen hyökkäyksen kohteeksi. Rangers tuomitsi myös rasistiset some-viestit ja vaati sosiaalisen median yrityksiä toimiin rasismin kitkemiseksi.

– Emme aio millään tavalla hyväksyä puolustelua tai vähättelyä siitä solvauksesta, minkä Glen Kamara eilen (torstaina) illalla koki. Managerimme Steven Gerrard on jo aiemmin kertonut selkeästi mielipiteensä tähän tilanteeseen ja antanut tukensa pelaajalle. Voimme vahvistaa, että Steven, seuran puheenjohtaja Douglas Park, urheilujohtaja Ross Wilson ja minä tapasimme eilen illalla ja olimme yhtä mieltä seuran kannasta asiaan.

– UEFA on hyvin tietoinen siitä, että koko jalkapallomaailma katsoo nyt heitä. Odotamme jämäkkää ja yksiselitteistä vastausta tähän selkkaukseen. Tätä ei voi lakaista maton alle. Emme todellakaan ole valmiita siihen, että Glen Kamaran tapaus olisi jälleen vain yksi merkintä tilastoihin. Nyt saa riittää, Robertson jyrähtää.

Lopuksi Robertson toivotti myös Slavian maalivahti Ondrej Kolárille pikaista paranemista. Roofen jalka osui nappulat edellä Kolárin kasvoihin. Lisäksi Rangers toivotti seuralle menestystä jatkoon Eurooppa-liigassa, jossa se kohtaa puolivälierissä Arsenalin. Seura kertoi myös, ettei se kommentoi asiaa enempää ennen kuin UEFA on tehnyt oman selvityksensä tapahtumista.

LUE MYÖS: