TS: Palaako Kasper Hämäläinen Suomen sarjoihin? – ”Päätöksenteon aika lähikuukausina”

© Kuva: Juha Tamminen

34-vuotias Kasper Hämäläinen oli vuosien ajan Huuhkajien ehdottomia runkopelaajia, ja A-maaotteluita onkin pelattuna komeat 63 (yhdeksän tehtyä maalia). Viime aikoina turkulaislähtöinen hyökkääjä on ollut kuitenkin pahasti pimennossa, eikä varsinaisesti ihme. Hämäläinen on ajautunut tyystin sivuun tshekkiläisen FK Jablonecin edustusjoukkueesta, ja tällä kaudella hän on pelannut vain seitsemän ottelua (Transfermarktin mukaan) Jablonecin reservijoukkueessa maan kolmannella sarjatasolla.

– Kun tulimme tänne syksyllä 2019, huomasin jo silloin etten kuulunut valmentajan suunnitelmiin, eikä omaa roolia joukkueessa oikein tuntunut löytyvän, Hämäläinen kertoo Turun Sanomille antamassaan haastattelussa (maksumuurin takana oleva juttu löytyy täältä).

Hämäläisen sopimus Jablonecin kanssa ulottuu kesäkuun loppuun. Sen jälkeen edessä voi olla paluu Suomeen, sillä perheen kaksi lasta lähestyvät kouluikää. Sopimuksen purkamisesta puhuttiin jo viime kesänä, mutta silloin Hämäläisen perhe päätti vielä jäädä Tshekkiin, koska on viihtynyt maassa hyvin.

– Koitamme vielä nauttia ajastamme täällä mahdollisimman paljon, ja sitten todennäköisesti tulemme Suomeen. Tulevaisuudesta on puhuttu, mutta kaikki on vielä auki sen suhteen, eikä mitään ole lyöty lukkoon. Varmasti jossain vaiheessa lähikuukausina on päätöksenteon aika paitsi muutosta, myös siitä, missä ura jatkuu, Hämäläinen jatkoi.

Hämäläinen on pelannut kaikki 97 veikkausliigaotteluaan TPS:ssä, vuosina 2003-2009. Yli kymmenen vuotta kestäneellä ulkomaankierroksellaan hän on edustanut kolmen kauden ajan ruotsalaista Djurgårdenia, sekä vuosina 2013-2019 puolalaisia Lech Poznania ja Legia Varsovaa. Hämäläisen meriittilistalta löytyy peräti neljä puolanmestaruutta.

Lähde: Veikkausliigan kotisivut