Euroopan Superliigan tarina on jäämässä tällä haavaa vain muutaman päivän pituiseksi.

12 jättiseuraa tiedotti sunnuntaina perustaneensa uuden Euroopan Superliigan. Mukana olivat kuusi suurinta Valioliigasta, Barcelona, Real Madrid ja Atlético Madrid Espanjasta sekä Juventus, Internazionale ja AC Milan Italiasta.

Hanke nostatti valtavan myrskyn ja joutui negatiivisen paineen kohteeksi. Ei mennyt kauankaan, kun kaikki englantilaisseurat vetäytyivät hankkeesta. Espanjassa Barcelonan ja Atletin sanotaan harkitsevan vetäytymistä. Nyt dominot kaatuvat myös Italiassa.

Tunnettu toimittaja Fabrizio Romano twiittaa, että sekä Inter että AC Milan ovat vetäytymässä. Inter on ilmeisesti jo kertonut aikeistaan Juventukselle. Toisen eturivin toimittajan, David Ornsteinin, mukaan AC Milanin vetäytyminen on puolestaan jo varmaa.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Inter and AC Milan are also set to leave the #SuperLeague.

Inter have juve announced: “We’re no longer interested in this project”. 🚨🇮🇹

Still waiting for official position from Juventus.

The whole #SuperLeague is expected to be SUSPENDED in the next hours. 🚫

Tällä hetkellä siis 12 joukkueesta ovat varmuudella jäljellä Real Madrid ja Juventus. Ei siis ihme, että Superliiga tiedotti panneensa hankkeen toistaiseksi jäihin.

LUE MYÖS: Euroopan Superliigan tarina päättyi ennen kuin ehti alkaakaan – ”Harkitsemme sopivia tapoja muokata projektia”

LUE MYÖS: Valioliiga-tähdet vastustavat Superliigaa – Liverpoolin kapteeni: ”Me emme pidä siitä”

LUE MYÖS: Näkökulma: Jalkapallo yritettiin ryöstää, mutta kannattajat voittivat ensimmäisen puoliajan – toinen vielä tulossa