Valioliiga-tähdet vastustavat Superliigaa – Liverpoolin kapteeni: ”Me emme pidä siitä”

© Kuva: Getty Images

Euroopan Superliigan toteutuminen vaikuttaisi olevan vaakalaudalla.

12 eurooppalaista huippuseuraa ilmoitti viikonvaihteessa, että ne ovat perustamassa kansainvälistä suljettua sarjaa, joka korvaisi niiden osalta Mestarien liigan. Suunnitelmat ovat saaneet valtavasti kritiikkiä lyhyen ajan sisällä.

Manchester City on jo vahvistanut, että se aikoo jättäytyä Superliigasta, ja Chelsea on BBC:n mukaan seuraamassa perässä. Myös muiden seurojen on huhuttu olevan lähtökuopissa, mutta Cityn lisäksi yksikään muista perustajajäsenistä ei ole vielä omissa kanavissaan vahvistanut lähtöään kiistellystä ökyliigasta.

Superliiga-suunnitelmat eivät ole herättäneet kiukkua ainoastaan lajijärjestöissä, kansallisissa sarjoissa ja kannattajissa, vaan myös pelaajissa, joiden olisi tarkoitus siihen osallistua.

Liverpoolin kapteeni Jordan Henderson julkaisi tiistai-iltana sosiaalisessa mediassa paljonpuhuvan lausunnon.

– Me emme pidä siitä ja me emme halua sen tapahtuvan. Tämä on meidän yhteinen kantamme, kirjoitti Henderson puhuen Liverpoolin pelaajien puolesta.

– Meidän sitoutuneisuutemme tätä jalkapalloseuraa ja sen kannattajia kohtaan on ehdoton.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ.

Myös Hendersonin joukkuekaveri James Milner esitti oman kantansa Liverpoolin edellisen ottelun yhteydessä.

– Voin vain sanoa oman mielipiteeni: en pidä siitä, ja toivon, ettei se tule toteutumaan, Milner sanoi Sky Sportsille.

Manchester Cityn ykköstähti Kevin de Bruyne julkaisi oman kannanottonsa ennen kuin City vahvisti vetätymisaikeensa.

– Tämä mies tulee pienestä belgialaisesta kaupungista, jossa minä haaveilin korkeimmalla tasolla pelaamisesta. Olen edustanut Belgian, Saksan ja Englannin liigoja ja edustanut ylpeydellä maatani.

– Olen tehnyt töitä ja kilpaillut kaikkia vastaan voittaakseni suurimman palkinnon. Mutta tärkein sana tässä on KILPAILU. Ehkä tämä on viime päivien tapahtumien jälkeen hyvä hetki koota kaikki yhteen ja yrittää keksiä ratkaisu.

– Me tiedämme, että tämä on iso bisnes ja minä tiedän olevani osa tätä bisnestä. Mutta minä olen yhä pieni poika, joka vain rakastaa jalkapallon pelaamista. Tässä tapauksessa ei ole kyse yhdestä kokonaisuudesta, vaan koko jalkapalloilevasta maailmasta.

– Jatketaan seuraavan jalkapalloilevan sukupolven inspiroimista ja pidetään kannattajien unelmat elossa.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ.

Manchester Unitedin luottopuolustaja Luke Shaw kirjoitti tiistai-iltana sosiaalisessa mediassa, että kannattajilla ja pelaajilla pitäisi aina olla ääni isoja päätöksiä tehdessä.

– Ei ole kulunut minuuttiakaan ilman, etten olisi ajatellut nykyistä tilannetta.

– Mietin, miten voisin ilmaista mielipiteeni ilman, että aiheutan ongelmia seuralleni, josta välitän syvästi, kuten kaikki tietävät.

– Minä vartuin katsoen Valioliigaa ja Mestarien liigaa ja rakastuin tähän lajiin katsomalla niitä kahta seurakilpailua, jotka ovat minun mielestäni maailman suurimmat.

– Jalkapalloon liittyy niin paljon intohimoa ympäri maailman, ja minä olen etuoikeutettu, kun olen saanut todistaa sitä aitiopaikalta. Olen kuitenkin huolissani, että nämä muutokset saattavat vaikuttaa lajiin, jota minä ja miljoonat muut rakastamme.

– Olemme pelanneet stadioneilla ilman kannattajia yli vuoden, ja minä tiedän, kuinka paljon minä ja joukkueemme kaipaamme heitä jokaikisessä pelissä. Kannattajilla ja pelaajilla pitäisi aina olla ääni, heidän mielipiteellään pitäisi aina olla väliä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – ARSENA

Onko Arsenal paikallistaistelussa helppo pala huippuvireiselle Chelsealle?