Kausiennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

__tcfapi('addEventListener', 2, function(tcData, success) { if (success) { if (tcData.eventStatus == 'useractioncomplete' || tcData.eventStatus == 'tcloaded') { var hasStoreOnDeviceConsent = tcData.purpose.consents[1] || false;

if (hasStoreOnDeviceConsent) {

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute( "data-pmp-id" , adformHouseID ); s.appendChild( js ); } )( window.document );

( function( window, document, Adform ) { window._adform = window._adform || [];

_adform.push( [adformHouseID+'.ad.ready', function() { document.getElementById( 'outstream' ).style.marginBottom = "16px"; }]);

_adform.push( [adformHouseID+'.pmp.empty', function() { // adform empty console.log( 'AdForm ' + adformHouseID + ' was empty, loading Teads' );

(function(w, d) { try { d = w.top.document || d; w = w.top.document ? w.top : w; } catch (e) {} var ttag = function() { w.teads.page( teadsPage ).placement( teadsPlacement, { slider: { allow_corner_position: true, allow_top_position: true}, "css": " margin: 0 auto 16px; max-width: 663px;", "format": "inread", "slot": { "selector": "#outstream" } }) .passback( function passback() { // Teads empty console.log( 'Teads ' + teadsPage + ' / ' + teadsPlacement + ' was empty, loading BB' ); ( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = 'https://wonderus.bbvms.com/a/' + bbScript; s.appendChild( js ); } )( window.document ); }).serve(); }; if (w.teads && w.teads.page) { ttag(); } else if (!w.teadsscript) { var s = document.createElement('script'); s.src = 'https://a.teads.tv/media/format/v3/teads-format.min.js'; s.async = true; s.onload = ttag; w.teadsscript = d.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(s); } else { w.teadsscript.addEventListener('load', ttag); } })(window, document);

// end adform empty }]); })( window, document, ( Adform = window.Adform || {} ) ); } } }

});

Näytä ennakkopaketin sisällysluettelo

Tampereen Ilves
  • Perustettu: 1931
  • Stadion: Tammelan Stadion (Ratinan stadionilla evakossa)
    • Kapasiteetti: Uudistettu Tammela 8 000, Ratina 16 800
  • Pelaajabudjetti kaudella 2021: 650 000 euroa
  • Kotiasu: Keltainen
  • Vierasasu: Vihreä
  • Mestaruudet: 1
  • Hopeaa: 1
  • Pronssia: 2

Kausi 2020 oli tamperelaisittain tyydyttävä

Ilves voi olla tyytyväinen kauteen 2020. Kuva: Juha Tamminen.
  • Veikkausliiga: 5.
  • Pisteet: 36
  • 10 voittoa, 6 tasapeliä, 6 tappiota
  • Maaliero 37-29
  • Suomen Cup: puolivälierät

Suomen Cupin mestaruuden uusinta jäi haaveeksi, kun Pirkanmaan paikallisvastustaja FC Haka oli puolivälierävaiheessä vahvempi maalein 1-0. Alkuvuosi sujui kuitenkin muuten pelillisessä mielessä lupauksia herättävästi.

Liigakauden alku oli Ilvekseltä tunteiden vuoristorataa. IFK Mariehamn kaatui avausottelussa 4-3 ja TPS kukistui seuraavassa pelissä 1-0, vaikka Ilves pelasi yli kaksi kolmasosaa ottelusta yhden vajaalla. Kolmannella kierroksella tuli kuitenkin kylmää kyytiä, kun FC Inter oli Turussa tyly isäntä lukemin 5-1. Sen jälkeen Ilves sai odotella seuraavaa täyttä pistepottiaan lähes kuukauden.

Kauden puoliväliin mennessä Ilves oli voittanut neljä ottelua, ja seuraavaksi olisi pitänyt kaataa irlantilainen Shamrock Rovers Euroopa-liigan karsinnoissa. Odotetusta ottelusta tuli kuitenkin kaikin puolin pannukakku, kun ilmeisen viihdyttävästä trilleristä ei saatu kunnon televisiokuvaa kotimaahan asti.

Selostaja Velja Engström sanaili itsensä suomalaisen jalkapalloselostamisen historiaan, kun hän välitti eurojännärin rangaistuspotkukilpailun tapahtumia kuuntelijoille liveseurannan avulla. Pilkkuja ammuttiin peräti 23 kappaletta, mutta Shamrock Rovers onnistui kerran useammin ja paineli jatkoon. Seuraavalla kierroksella tarjolla olisi voinut olla vähintään yhtä ikimuistoisia hetkiä, sillä irlantilaisille arvottiin vastaan AC Milan.

Ilves selvisi kuitenkin europelipettymyksestään kunnialla ja aloitti kauden jälkimmäisen puoliskon kaatamalla Hakan 2-0. Sitä seurasivat niukat tappiot Hongalle ja HJK:lle, mutta loppukauden ajan llves oli yksi sarjan parhaista joukkueista.

Kahdeksasta viimeisestä ottelustaan tamperelaiset nappasivat yhteensä 17 pistettä. Ilves olikin yksi suurimmista kärsijöistä, kun kausi lopetettiin jo runkosarjaan. Tunnelmaa synkensivät myös Ilari Mettälän ja Janne Sakselan karmivat loukkaantumiset.

Jos kannattajille olisi kautta ennen tarjottu viidettä sijaa, osa olisi ehkä loukkaantunut verisesti ja osa olisi ottanut sen vastaan ilman suurempaa vastarintaa. Viime kausi ei ollut Ilvekseltä maksimisuoritus, mutta sen ei tarvitse olla pettynytkään.

Ilves tekee vuodesta toiseen erinomaista työtä nuorten pelaajien kanssa. Lauri Ala-Myllymäki nousi Ilveksessä tähdeksi ja siirtyi vihdoin viime kauden jälkeen ulkomaille. Kuva: Juha Tamminen.

Tamperelaisten viime vuodessa oli myös paljon hyvää. Ilves taisteli kärkipään sijoista pitkälti omien kasvattien voimin ja osoitti jälleen olevansa seura, jonka strategiassa painavat paikallisuus ja vakaa talouspohja. Näitä asioita ei kannata pitää itsestäänselvyytenä.

Ilves osoitti myös, ettei se kasvata ja kouluta pelaajia ainoastaan Veikkausliiga-tasolle. Viime kauden liigaryhmään kuuluneista kotimaisista pelaajista neljä on lähtenyt ulkomaille. Ei ihan jokavuotista touhua sekään.

Mitä siirtoja Ilves teki talvella? Entä ketkä jättivät joukkueen kauden jälkeen? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla talven siirrot ja pelaajalista”]

Olet kausiennakon sivulla 2.

Kausiennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä ennakkopaketin sisällysluettelo

Joukkue tyhjentyi nuorista tähdistään – isoja saappaita tarjolla

Naatan Skyttä siirtyi ranskalaisen Toulousen riveihin ja teki juuri veikkausliigakauden alla debyytin Ranskan cupissa. Kuva: Juha Tamminen.

Ipan pelaajistossa on tapahtunut viime kauden jälkeen todella paljon muutoksia, ja lisää lienee vielä luvassa.

Merkillepantavaa on, että lähtijöiden listalla on huomattavasti nimekkäämpiä kavereita kuin saapuneiden. Lauri Ala-Myllymäki sai viimein siirtonsa ulkomaille ja Naatan Skyttä seurasi perässä ehkä jopa hieman ennakoitua – ja Veikkausliigan seuraajien kannalta toivottua – aiemmin. Liigajoukkueessa muutaman kerran esiintynyt Maksim Stjopin suuntasi Tanskaan, jonne Matias Riikonen lähti lainalle jo syksyn puolella.

Ilveksen viime vuosien runkopelaajista moni on liikkunut myös Suomen sisällä. Viime kauden suurimmista peliminuuteista nauttinut Jair siirtyi HJK:hon, ja tilastossa toisena majaillut Diego Tomas lähti KuPSiin. Savoon suuntaa myös Iiro Järvinen.

Luottomaalivahti ja joukkueen kiistaton johtaja Mika Hilander jätti kasvattajaseuransa ja siirtyi pitkän palveluksen jälkeen kirpaisevasti Hakaan. Vähälle peliajalle jäänyt Janne-Pekka Laine seurasi perässä.

Janne Sakselassa oli potentiaalia huippuhankinnaksi, mutta loukkaantumisista kärsinyt puolustaja pelasi puolentoista vuoden aikana Ilveksessä vain 13 ottelua ja palasi täksi kaudeksi HJK:hon. Emile Paul Tendeng ja Eero Tamminen siirtyivät IFK Mariehamniin.

Lähtijöitä on ollut myös myöhemmin kevät-talvena. Sabah FK käytti Tiemoko Fofanan lainasopimuksessa olleen option ja hankki nigerialaiskärjen itselleen. Maximo Tolonen tuli ja meni. Parin kuukauden pikavisiitti Tampereella herätti ihmetystä, kun ottaa huomioon Tolosen paljon mainostetun potentiaalin ja sen, kuinka paljon Ipasta lähti saman tontin pelaajia. Keväällä nähdyn perusteella uusi seuravaihdos näytti kuitenkin olevan hyvä asia kaikkien osapuolten kannalta.

Tampereelle saapuneiden pelaajien puheissa ovat toistuneet tutut sanat: Ilves nähdään hyvänä ponnahduslautana.

Eetu Vertainen hakee uutta nostetta uralleen Ilveksestä. Kuva: Juha Tamminen.

Tämän kauden hankinnat koostuvat lähes yksinomaan parikymppisistä pelaajista, joista osalla on jo reippaasti liigakokemusta ja osalla vähemmän. Eetu Vertaisella, Kalle Katzilla ja Teemu Jäntillä on yhteensä tilillään lähes 150 pääsarjapeliä.

Momodou Sarr pelasi kahdella viime kaudella isoja minuutteja Vepsun kanssa Veikkausliigassa ja Ykkösessä. Myös Rasmus Leislahti ja Tuomas Ollila ovat pelanneet toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla kymmenittäin otteluita.

Ulkomailta on hankittu Vigori Gbe ja Eric Oteng. Nuorinta kaartia uusista pelaajista edustaa FC Interistä tullut Linus Rönnberg, joka on vielä täysi untuvikko miesten peleissä.

Viimeisimpänä hyökkäystä vahvistettiin 21-vuotiaalla kamerunilaisella Patrick Loa Loalla, joka allekirjoitti Ilveksen kanssa vuoteen 2022 ulottuvan sopimuksen. Lisäksi ovesta tuli sisään vielä kauden kynnyksellä vasemman puolen 21-vuotias kolumbialaislaituri Hernán Luna. Mies siirtyy Tampereelle Kolumbian toiselta sarjatasolta AD Union Magdalenan riveistä. Sekä Loa Loa ja Luna ovat melkoisia mysteerejä vielä kauden alla.

Siinä on syynsä, miksi Vertaisen, Katzin ja Jäntin kaltaiset pelaajat ovat tällä hetkellä Ilveksessä. Jokainen on osoittanut lyhyellä urallaan suurta potentiaalia, mutta he eivät ole ikäluokkansa kirkkainta kärkeä. Edellisissä seuroissa on tapahtunut jotain, mikä on saanut kehityskäyrän tasaantumaan. Kova kilpailu ei voi olla ainoa selitys, sillä siihen on yksinkertaisesti ammattilaisena totuttava – mielellään jo hyvissä ajoin ennen haaveiltua siirtoa ulkomaille.

Sekin tietty tiedetään, että välillä asiat eivät vain loksahda paikalleen tietyn valmentajan alaisuudessa tai tietyssä ympäristössä. Vertaisen, Katzin ja Jäntin kohdalla mielenkiintoista on, että Ilves luottaa niiden asioiden loksahtavan kohdalleen juuri Tampereella. Niiden on pakkokin, koska heidät on hankittu keskeisiin rooleihin.

Nuorille hankinnoille on rustattu pitkät sopimukset, mutta Ilves ei voi odotella loputtomiin, että heidän kehityskäyränsä lähtee taas nousuun. Innostuuko yleisökään paikalle, jos oppirahoja maksellaan viikosta toiseen? Tampereella luotetaan siihen, että Jarkko Wiss on oikea valmentaja kaivamaan potentiaalin heistä esiin.

Pelaajalista

[table id=6]

Pelaajasiirrot – saapuneet

Tuomas Ollila, 20, vlp
Mistä? KTP
Pysyvä siirto, sopimus 2022

Teemu Jäntti, 21, kk
Mistä? FC Lahti
Pysyvä siirto, sopimus 2022

Rasmus Leislahti, 20, mv
Mistä? FC Honka
Pysyvä siirto, sopimus 2022

Momodou Sarr, 21, kh
Mistä? VPS
Pysyvä siirto, sopimus 2022

Linus Rönnberg, 18, vlh
Mistä? FC Inter
Pysyvä siirto, sopimus 2022

Eric Oteng, 19, hkk
Mistä? FC Nordsjælland
Pysyvä siirto, sopimus 2022 (optio 2023)

Eetu Vertainen, 21, kh
Mistä? HJK
Pysyvä siirto, sopimus 2021 (optio 2022)

Vigori Gbe, 19, olp
Mistä? Williamsville AC
Pysyvä siirto, sopimus 2021 (optio 2022)

Kalle Katz, 21, kp
Mistä? HJK
Pysyvä siirto, sopimus 2021, (optio 2022, 2023)

Patrick Loa Loa, 21, kh
Mistä? US Ben Guerdane (Tunisia)
Pysyvä siirto, sopimus 2022

Hernán Luna, 21, vlh
Mistä? AD Union Magdalena (Kolumbia)
Pysyvä siirto, sopimus 2021 (optio 2022, 2023)

Pelaajasiirrot – lähteneet

Naatan Skyttä, 18, hkk
Mihin? FC Toulouse
Pysyvä siirto

Maximo Tolonen, 20, hkk
Mihin? IF Gnistan
Pysyvä siirto

Mika Hilander, 37, mv
Mihin? FC Haka
Pysyvä siirto

Lauri Ala-Myllymäki, hkk, 23,
Mihin? Venezia FC
Pysyvä siirto

Jair, 26, kk
Mihin? HJK
Pysyvä siirto

Gaëtan Missi Mezu, 24, kh
Mihin? FK Etar
Pysyvä siirto

Diogo Tomas, 23, kp
Mihin? KuPS
Pysyvä siirto

Iiro Järvinen, 24, KuPS
Mihin? KuPS
Pysyvä siirto

Janne Saksela, 28, olp
Mihin? HJK
Pysyvä siirto

Emile Paul Tendeng, 28, hkk
Mihin? IFK Mariehamn
Pysyvä siirto

Eero Tamminen, 25, vlh
Mihin? IFK Mariehamn
Pysyvä siirto

Maksim Stjopin, 17, olh
Mihin? FC Nordsjælland
Pysyvä siirto

Janne-Pekka Laine, 20, kk
Mihin? FC Haka
Pysyvä siirto

Tiemoko Fofana, 21, kh
Mihin? FK Sabah
Pysyvä siirto

Stenio, 26, kh
Ilman seuraa

Ketkä ovat Ilveksen suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]

Olet kausiennakon sivulla 3.

Kausiennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä ennakkopaketin sisällysluettelo

Tähdet

Felipe Aspegren

Kolumbialaissyntyinen Aspegren on kotiutunut hienosti Tampereelle ja noussut hiljalleen pelipaikkansa kyvykkäimpien laitapuolustajien joukkoon Veikkausliigassa.

Felipe Aspegren on Ilveksen kokenein pelaaja. Kuva: Juha Tamminen.

Viime kaudella hän alusti joukkuekavereilleen kahdeksan osumaa ja oli siten syöttöpörssin jaetulla piikkipaikalla KuPSin Urho Nissilän kanssa. Aspegren on kehittynyt kokonaisvaltaisesti viime vuosina, mikä näkyy nykyään niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan pelatessa.

Alkavalla kaudella hän on Ilveksen kokenein pelaaja. Aspegren on ollut vastuunkantaja jo aiemmin, mutta se rooli korostuu nyt entisestään nuoressa joukkueessa.

Tatu Miettunen

Ilveksen uusi kapteeni on käynyt läpi seuran oman junioriputken. Pelejä edustusjoukkueessa on kertynyt jo yli 200 kappaletta.

Tatu Miettunen kantaa kapteeninnauhaa Ilveksessä kaudella 2021. Kuva: Juha Tamminen.

Miettunen ei ole pelityyliltään näyttävimmästä päästä, mutta peruspelaamisen taso on noussut vuosi vuodelta korkeammalle ja korkeammalle. Ollut jo tovin liigan parhaimmistoa pelipaikallaan.

Kapteeninnauhan siirtyminen Hilanderilta Miettuselle kertoo topparin merkityksestä joukkueelle.

Läpimurtopelaaja – Doni Arifi

Arifi tuli Ilvekseen kesken viime kauden Hongasta ja pääsi jo pelien makuun. Tänä vuonna napattavissa olisi isompi rooli.

Nimi mieleen, Doni Arifi. Kuva: Juha Tamminen.

Taitava ja fyysinen pelaaja, mutta kookasta kroppaa pitäisi hyödyntää vielä enemmän. Löytää joukkuekaverit myös pienistä väleistä.

Nokkimisjärjestys Ilveksen keskikentällä saattaa elää jonkin verran kauden aikana ryhmityksestä ja pelaajien esityksistä riippuen. Arifi kulkee vielä monien tutkan ulkopuolella, mutta hujoppi kurkottaa tällä kaudella esiin ja valtaa tontin itselleen.

Miten Ilves pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on Ilveksen ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]

Olet kausiennakon sivulla 4.

Kausiennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä ennakkopaketin sisällysluettelo

Ilves on yhtä kuin Jarkko Wiss – taas entistä kovemman haasteen edessä

Valmennusryhmä

  • Päävalmentaja: Jarkko Wiss
  • Valmentaja: Toni Kallio
  • MV-valmentaja: Mikko Kavén
  • Fysiikkavalmentaja: Heli Rekimies

Jarkko Wiss aloittaa jo kuudennen kautensa Ilveksen päävalmentajana.

Vuodesta toiseen on mietitty, milloin Ilves tipahtaa isompien kyydistä, mutta sitä hetkeä ei ole vieläkään tullut. Wiss on onnistunut repimään tuloksia rajallisella budjetilla, kasvattanut pelaajia uudelle tasolle ja kehittynyt ja monipuolistunut itse siinä samalla.

Jarkko Wiss on suuri syy siihen, miksi nuoret pelaajat haluavat Tampereelle. Kuva: Juha Tamminen.

Ilves on löytänyt Wissistä omannäköisensä valmentajan. Tampereelta kotoisin oleva Wiss valmensi nuoria jo ennen pestiään Ilveksessä. Hän on myös iso syy sille, miksi nuoret pelaajat haluavat Tampereelle.

Wissin Ilves on tunnettu siitä, että se puolustaa hyvin ja kykenee luomaan maalipaikkoja. Tällä kaudella suurimmat haasteet liittyvät jälkimmäiseen, kun joukkueen ratkaisukykyisimmät pelaajat siirtyivät isompiin ympyröihin.

Valmentajapotkut Tampereella olisivat kauden suurin yllätys, mutta helppo ei Wissin urakka ole. Suomalaiseksi suurseuraksi haaveileva Ilves odottaa varmasti paluuta mitalikantaan jo lähitulevaisuudessa, mutta tällä hetkellä matka kärkijoukkueisiin on vielä pitkä.

Peliryhmitys – muoto

Ilveksen pakka taipuu tänäkin vuonna tarvittaessa useampaan muotoon. Alakerta kääntyy vaivatta neljän linjasta kolmen topparin systeemiin.

Ihannetilanteessa kahtena keskuspuolustajana pelaavat Miettunen ja Baba Mensah. Kolmella topparilla pelatessa heidän vierelleen liittyy Katz tai Mikael Almén, mutta Alménia tarvitaan ainakin alkukaudesta puolustuksen vasemmalla laidalla Ollilan loukkaantumisen takia.

Katz voi haalia minuutteja myös kahden keskuspuolustajan ryhmityksessä. Nuoriso-osaston Miska Rautiola ja Juho Pietola saattavat hyvinkin saada minuutteja poissaolojen vaivatessa kokeneempia.

Ilveksen maalilla aloittaa Leislahti, jonka olisi hyvä saada koppeja jo hyvissä ajoin. Pari vuotta nuorempi kakkosvahti Eetu Huuhtanen on peliminuuteissa mitattuna kokeneempi liigavahti kuin Leislahti: hän on pelannut pääsarjassa yhden ottelun. Kumpaakin nähtäneen tolppien välissä kauden mittaan.

Felipe Aspegren urakoi koko kauden puolustuksen oikealla laidalla, mutta Gbé kirittää ja tuuraa. Vasemmalle ovat tarjolla Almén ja myöhemmin myös Ollila. Tuure Mäntynen ei vielä täytä liigapelaajan saappaita. Myös Teemu Jäntti on vaihtoehto laitapuolustajaksi, mutta hänet halutaan pitää ensisijaisesti keskikentällä.

Joona Veteli kantaa Ilveksen keskikentällä suurta vastuuta. Kuva: Juha Tamminen.

Keskikentän keskustaan on mukavasti tunkua. Joona Veteli on selkein avauksen nimi ja Tuure Siira tulee hyvänä kakkosena, mutta Jäntti ja Arifi janoavat minuutteja ja tulevat taistelemaan niistä tosissaan. Arifi pystyy pelaamaan myös yksin pohjalla, jos Ilves pelaa kolmen keskikentällä. Taha Özcelik ja Leo Kyllönen saattavat saada ensimaistiaisensa liigavauhdista pienissä määrin.

Yhdellä kärjellä pelattaessa valinta kohdistuu Momodou Sarriin, jonka on löydettävä maalijyvä pian. Juuri kauden alla hankittu Loa Loa saanee kauden edetessä vastuuta kasvavassa määrin. 4-4-2-järjestelmässä viereen tulee Vertainen, mutta hänellä on enemmän velvotteita hyökkäysten rakenteluvaiheessa. Ilari Mettälä voi ponnistaa loukkaantumisestaan toivuttuaan avaukseen myös kärkipelaajana, ja Eemeli Raittinen napsii hyökkäyspään jämäminuutteja.

Hyökkääjän tai hyökkääjien taakse tarjolla ovat Vertaisen ja Mettälän lisäksi Oteng, Eetu Mömmö, Rönnberg sekä Luna. Otengiin on suuret odotukset, mutta Mömmöltäkin odotetaan tason nostoa. Jos Ilves pelaa selkeillä laitureilla, on kolumbialaislaituri Luna varteenotettava vaihtoehto oikealle.

Ilveksen ihanneavaus (3-4-2-1)

Ilveksen ihanneavauskokoonpano kaudella 2021.

Monenneksi Ilves sijoittuu ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]

Olet kausiennakon sivulla 5.

Kausiennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä ennakkopaketin sisällysluettelo

Tietoinen riski johtaa pakolliseen välivuoteen kärkikahinoista

Rasmus Leislahdella voi olla edessään vaikea, mutta opettavainen kausi Ilveksen riveissä. Kuva: Juha Tamminen.

Sija: 9

Ilves on ottanut tietoisen riskin kasatessaan joukkueensa näin nuorista pelaajista. Kauden alla se riski vaikuttaisi liian isolta. Nyt on vuorossa välivuosi.

Ylempi loppusarja olisi Ilvekseltä kova suoritus. Vaaraa putoamisesta ei ole, mutta Wissin joukot saattavat käydä lähempänä putoamisviivaa kuin kannattajat toivoisivat.

Tunteiden vuoristorataan on valmistauduttu jo kevään peleissä, joissa mikään ei ole tuntunut toimivan. Skytän lähdettyä hyökkäyspelaamisen ongelmat ovat hiipineet esiin, eikä puolustuskaan ole ollut totutulla tasolla.

Suomen Cup oli Ilvekseltä surkea esitys, eikä tuloksissa ole tapahtunut muutosta viime aikojen harjoituspeleissäkään.

Ilveksen pelastaa se, että sarjassa pelaa heikompia joukkueita.

Mahdollisuudet

Ylempään loppusarjaan pääseminen vaatisi sitä, mistä Ilvestä on viime vuosina syytetty ja kehuttu: ylisuorittamista.

Wissin ryhmässä on kiistatonta potentiaalia, mutta voiko liigan nuorin pelaajaryhmä todella esiintyä viikosta toiseen johdonmukaisesti ja takoa tuloksia?

Hyvä puolustuspelaaminen on Ilveksen vahvin ase, josta sen on pidettävä kiinni. Alakerrasta lähti isoja pelaajia, mutta sinne myös jäi niitä eniten. Heidän on otettava nuori joukkue harteilleen.

Iso kysymysmerkki kutistuisi huomattavasti, jos esimerkiksi Vertainen, Sarr tai Oteng ottaisi ratkaisijan viitan itselleen. Heillä on rahkeita siihen.

Haasteet

Ilveksen suurin haaste on tullut tässä ennakossa jo useasti esille. Wissin on tehtävä sitä, mitä hän parhaiten osaa, mutta onnistuttava siinä vielä kaksi kertaa paremmin.

Nuoret pelaajat on saatava puhaltamaan yhteen hiileen vaikeillakin hetkillä. Heidän joukostaan on löydyttävä uusia vastuunkantajia, sillä kaikkea ei voi sysätä muutaman liigajyrän niskaan.

Miten nuoret pelaajat, kuten Kalle Katz, selviytyvät kauden haasteista? Kuva: Juha Tamminen.

Kokemus tuo kykyä tunnistaa ja käsitellä tilanteita. Miten tämä näkyy nuoressa pelaajistossa, kun ensimmäinen voitottomien pelien sarja sattuu kohdalle? Puhumattakaan tappioputkesta.

Myös Ilveksen maalivahtikattaus mietityttää. Leislahtea on kehuttu lupaavaksi veräjänvartijaksi, mutta hänellä on ollut keväällä vaikeaa. 18-vuotias Huuhtanen joutuu kovaan paikkaan, jos hänet laitetaan kentälle siksi, että toisella maalivahdilla ei suju.

[td_block_11 custom_title=”Ilves-uutiset” tag_slug=”ilves” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]