Siihen on tasan kaksi kuukautta, kun lopullisten EM-kisajoukkueiden pitää olla selvillä. Takaraja joukkueiden nimeämiselle on 1.6., kun Huuhkajat pelaa EM-kisojen avausottelunsa 12.6. Tanskaa vastaan.

Pelaajien näytöt kisavalintoja ajatellen on nyt koko lailla annettu. Suomi pelaa ennen joukkueen nimeämistä enää yhden harjoitusottelun, 29.5. Ruotsia vastaan. Tuolloin Markku Kanervan paletti lienee kuitenkin jo koko lailla selvillä. Näyttöjä on annettu toissa vuoden EM-karsinnoista lähtien ja viimeisiä tarkkailuja tehtäneen enää kevään sarjaotteluissa.

SuomiFutis pohjusti kisaspekulaatioita kolmiosaisessa torstaina julkaistussa juttusarjassa. Jutut voi lukea täältä:

Tässä varmat valinnat Suomen kisaryhmään – Huuhkajien EM-joukkuespekulaatiot, osa 1

He kärkkyvät viimeisiä paikkoja Suomen kisaryhmään – Huuhkajien EM-joukkuespekulaatiot, osa 2

Nähdäänkö Suomen kisaryhmässä todellisia yllätyksiä? – Huuhkajien EM-joukkuespekulaatiot, osa 3

Arviomme mukaan 13 pelaajaa voi olla jo täysin varmoja kisapaikastaan, mikäli loukkaantumisia ei tule. Kovin paljon kysymysmerkkejä ei muutenkaan ole, ja esimerkiksi maalivahtitrion ja keskikentän voisi jo melkeinpä lyödä lukkoon.

Muutamia rajatapauksia kuitenkin yhä on esimerkiksi puolustajien pelipaikoille. Sekin on auki, lähteekö Suomi kisoihin esimerkiksi viidellä topparilla neljän nimellisen hyökkääjän sijaan. Paikkoja voi tosin aueta vielä muutama lisääkin, sillä UEFA harkitsee tiettävästi joukkueiden koon kasvattamista 23 pelaajasta 25-26:een etenkin mahdollisten koronatapausten varalta. Tähän saakka annetuilla näytöillä päädyimme joka tapauksessa seuraavanlaiseen 23 pelaajan miehistöön.

Ennustuksemme Suomen EM-kisajoukkueen kokoonpanoksi:

Lukas Hradecky
Jesse Joronen
Anssi Jaakkola

Jere Uronen
Niko Hämäläinen
Jukka Raitala
Albin Granlund
Paulus Arajuuri
Joona Toivio
Leo Väisänen
Daniel O’Shaughnessy

Tim Sparv
Glen Kamara
Joni Kauko
Rasmus Schüller
Robin Lod
Fredrik Jensen
Robert Taylor
Onni Valakari

Teemu Pukki
Joel Pohjanpalo
Lassi Lappalainen
Marcus Forss