Suomen miesten futsalmaajoukkue, eli Saliharrit pelaa tiistai-iltana Vantaalla EM-kisapaikasta Belgiaa vastaan.

Suomi ja Belgia ovat EM-karsintalohkossaan tasapisteissä sijoilla kaksi ja kolme ennen päätöskierroksen ottelua. Lohkovoiton varmistanut Italia lunastaa suoran kisapaikan ensi tammikuussa Amsterdamissa pelattaviin EM-kisoihin. Kisapaikka irtoaa myös parhaille lohkokakkosille ja Suomi-Belgia -ottelun voittaja kuuluu varmasti tähän kategoriaan. Myös 0-0, 1-1 ja 2-2 -tasapelit saattavat tuoda kisapaikan Suomelle riippuen muiden lohkojen tuloksista.

Saliharreille kisapaikka olisi historiallinen, sillä Suomea ei koskaan aiemmin olla nähty arvokisoissa.

Viime vuonna pelatuissa MM-karsinnoissa kisapaikka oli jo lähellä, mutta Suomi hävisi ratkaisevan otteluparin Serbialle yhteismaalein 6-5.

Belgiaa vastaan sadannen maaottelunsa pelaava Mikko Kytölä kokee, että joulukuun kitkerästä Serbia-tappiosta on hyötyä illalla pelattavaan otteluun.

– Luulen että siitä on hyötyä. Porukka tuntuu nyt rennommalta kuin ennen Serbia-ottelua, Kytölä sanoi maanantain tiedotustilaisuudessa.

Suomen ja Belgian välinen EM-karsintojen ratkaisuottelu näkyy suorana lähetyksenä Ylen TV2-kanavalta sekä Yle Areenasta. Lähetys alkaa kello 18:00 ja itse ottelu kymmenen minuuttia myöhemmin, 18:10.

Futsalmaajoukkue

@FutsalSuomi
𝐓𝐔𝐋𝐎𝐒𝐕𝐄𝐈𝐊𝐊𝐀𝐔𝐒! | 🇫🇮🆚🇧🇪 | 𝐎𝐒𝐀𝐋𝐋𝐈𝐒𝐓𝐔 ➡ bit.ly/Futsal_EM-tulo… | Voit voittaa Polar Vantage M2 -multisportkellon! (arvo 299 €)

Tänään pelataan EM-lopputurnauspaikasta - voitolla kisoihin! Katso suorana Yle TV2:ssa tai Yle Areenassa!

#Futsalfi #FINBEL